Ohi-dobbel for Molde

Ohi Omoijuanfo sikret tre poeng for Molde nærmest på egen hånd i Haugesund.

DOBBEL: Ohi Omoijuanfo senket FK Haugesund med to scoringer. Video: Eurosport. Vis mer
  • Haugesund - Molde 1-2 (0-1)

Molde fortsatte sin imponerende sesongstart med en ny solid seier på bortebane i Haugesund.

Gjestene, anført av en frisk Ohi Omoijuanfo på topp, hadde god kontroll defensivt og angrep klokt og variert ut fra kampbildet.

Det var en mann som sørget for at Erling Moe og Molde-benken kunne ta med seg tre poeng fra et sterkt hjemmelag.

Med sitt fjerde og femte seriemål for sesongen har Ohi nå bare lagkamerat Magnus Wolff Eikrem og Odds Torgeir Børven foran seg på toppscorerlista i Eliteserien.

- Det er helt fantastisk. Jeg spiller med gode medspillere som setter meg opp i gode posisjoner. Det ser bra ut. Vi har et gir til å gå på og det er bra, sier Omoijuanfo til Eurosport etter kampen.

- Det var mye tenning og mange dueller. Det er slik fotball er. Det er en tøff kamp hvor vi klarer å ta med oss tre poeng. Det er vi veldig fornøyd med, fortsetter han.

Mot Haugesund viste han seg fram på samme måte som i sin beste sesong i Stabæk for to år siden. Spissen med en landskamp for Norge, viste ved begge målene at han kan skape ting helt på egen hånd, og viste hvorfor Molde bladde opp rundt ti millioner kroner for ham i vinter.

Skaffet straffe

Det var etter et drøyt kvarter at kampens første mål skulle komme. Ohi over ende i feltet etter å ha dratt seg forbi Sondre Tronstad. Molde-spissen fikk en berøring, men straffesparket var av den billige sorten.

Ohi steg fram og satte straffen sikkert i mål, hardt og godt plassert helt ute ved stolpen.

- Det er en klar straffe, det er det ingen tvil om. Jeg har selvtillit nok og visste jeg skulle score, så da ville jeg ta den, sier Ohi til Eurosport i pausen.

Haugesund var bedre med i kampen utover i omgangen, med den skumle dødballfoten til Alexander Stølås og en aktiv Martin Samuelsen blant de mer involverte.

Moldes stopperduo Vegard Forren og Martin Bjørnbak hadde imidlertid god kontroll på det som skjedde foran Andreas Linde i Molde-buret.

Fikset alt selv

Kun seks minutter var spilt av den andre omgangen da Molde doblet ledelsen og igjen var det Ohi som var mannen.

25-åringen fikk ballen utenfor sekstenmeteren dro med seg ballen inn i feltet og rundt Haugesund-forsvaret og banket ballen i mål ved lengste stolpet med venstrebeinet.

En vakker enkeltmannsprestasjon av den tidligere Lillestrøm- og Stabæk-spilleren.

Etter sin andre scoring la Molde seg dypere i banen og håpte på å kontre i senk vertene med Ohi og Erling Knudtzon. I stedet førte det til at Haugesund kom langt bedre med i oppgjøret.

Redusering

Molde fikk noen advarsler av hva som var på vei da Haugesund hevet seg det siste kvarteret. Først var det høyreback Mikkel Desler som burde gjort det bedre da han kom fri på høyrekanten.

Så traff Kristoffer Velde stolpen etter et nytt innlegg fra Desler. Bare minuttet seinere fikk Haugesund endelig lønn for strevet.

Innbytter Ibrahima Koné traff nydelig på en liggende volley inne i feltet etter en dødball fra Stølås og dermed ble det noen nervepirrende avslutningsminutter.

Det ble ampert på slutten da Ruben Gabrielsen ble taklet og flere spillere gikk i tottene på hverandre. Dommer Hafsås fikk roet gemyttene og Molde kunne kontrollere inn tre nye poeng og serieledelse.