Ohi Omoijuanfos første scoring mot Stabæk

Ohi med behersket gest mot gamleklubben

Ohi Omoijuanfo åpnet målkontoen i Molde-drakta mot nettopp gamleklubben, men holdt seg i trøya da ballen gikk inn i mål.

BEHERSKET: Ohi holdt seg rolig da han satte 2-0-scoringa mot Stabæk på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornsvåg / NTB Scanpix
BEHERSKET: Ohi holdt seg rolig da han satte 2-0-scoringa mot Stabæk på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornsvåg / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Molde - Stabæk 3-0 (2-0)

Søndagens eliteserieoppgjør mellom Molde og Stabæk var ekstra spesiell for Ohi Omoijuanfo, som nettopp kom fra Stabæk i vinter. Spissen spilte i bærumsklubben i tre år, hvor han scoret 29 mål.

En stor kamp for både Ohi og Stabæk, som Ohi og hans nye lagkamerater kunne enkelt gå seiret ut fra.

Gode venner

Det er ikke tvil om at Ohi har sterke bånd til gamleklubben og lagkameratene han spilte med i tre år. I forkant av kampen ble Franck Boli og Ohi intervjuet sammen, og ingen av gutta sparte på komplimentene til hverandre.

- Det er veldig godt å se ham igjen. Det er en veldig positiv atmosfære her nå, men det vil selvfølgelig bli annerledes ute på banen, forteller Boli til Eurosport.

Ohi var forberedt på at han kanskje ville score mot gamleklubben.

- Det er sånn fotballen er. Jobben min er å score mål, og jeg vil jo selvfølgelig score, sier Ohi.

Slik blei det også.

Behersket feiring

Spissen benyttet anledningen til å åpne målkontoen mot sine gamle lagkamerater. Målet kom i det 38. minutt, da Hestad fann en ledig Ohi inne i feltet som doblet ledelsen til 2-0.

Ohi var derimot behersket i feiringen. Hvorfor forklarte han i pausen.

- Jeg kommer aldri til å feire mot gamleklubben. Jeg er glad i Stabæk, sier han til Eurosport.

Spissen var likevel fornøyd med å score sitt første mål.

- Selvfølgelig. Det tar litt trykk fra skuldrene, forteller Ohi og legger til at Molde hadde god kontroll på Aker Stadion:

- Vi er på hjemmebane. Det er sånn det skal være, sier han.

Ohi-magi

Stabæk brukte første anledning til å fosse frem i angrep. Gabrielsen var derimot på plass og ryddet enkelt opp ballen som var tenkt mot Franck Boli.

Molde, som blir regnet som toppkandidat til gullet i år, tok etterhvert kjapt kontroll over kampen, og det var også vertene som åpnet scoringslista.

Ohi ble slått gjennom, men Sandberg klarerte. Ballen havnet uheldigvis opp hos Eikrem, som enkelt slo den inn i mål.

1-0-scoringa satte et trøkk i Stabæk-laget, og det tok ikke lang tid før Molde var frempå igjen. Molde benyttet muligheten til å kontre da Stabæk feilet høyt i banen. Eikrem satte fart framover og slo gjennom Hestad som fant en ledig Ohi i feltet. Spissen styrte ballen enkelt inn i mål.

Ohis første scoring i Molde-drakta kom altså mot sine gamle lagkamerater.

Andreas Hanche-Olsen var ikke hundre prosent fornøyd med laget etter første omgang.

- Til tider ligger vi kompakt og fint, men de finner åpninger for lett. Vi må stå opp og ta duellen. Rett og slett opp å nikke, sa kaptein Hanche-Olsen i pausen.

Molde-dominans

Stabæksupporterne fikk lite å juble for i andre omgang også. Molde dominerte og Stabæk kom til få sjanser. Franck Boli prøvde seg mot Gabrielsen på løpetur, men det ville seg ikke for Stabæk-spissen denne gangen.

Ohi var nærme å utlikne til 3-0, da han ble spilt fri på venstresiden. Avslutninga gikk derimot rett på Marcus Sandberg.

Kort tid seinere var det veteranen Mathias Moström som holdt lekestue ute på gressmatta i Molde. 38-åringen skjærte inn i boksen og brukte utsida til å sette ballen lekkert i mål til høyre for Sandberg.

En scoring som på mange måter punkterte kampen i rosenes by.

Fakta

Molde – Stabæk 3-0 (2-0)

6372 tilskuere

Mål: 1-0 Magnus Wolff Eikrem (32), 2-0 Ohi Omoijuanfo (38), 3-0 Mattias Moström (81).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue. Ingen kort.

Lagene: Molde (4-3-3): Andreas Linde – Kristoffer Haraldseid, Martin Bjørnbak, Ruben Gabrielsen, Kristoffer Haugen – Martin Ellingsen, Fredrik Aursnes, Magnus Wolff Eikrem (Fredrik Sjølstad fra 80.) – Eirik Ulland Andersen (Mattias Moström fra 63.), Ohi Omoijuanfo (Leke James fra 86.), Eirik Hestad.

Stabæk (4-2-3-1): Marcus Sandberg – Ronald Hernandez, Steinar Strømnes, Andreas Hanche-Olsen, Madis Vihmann – Luc Kassi, Tobias Borchgrevink Boerkeeiet – Hugo Vetlesen (Daniel Braaten fra 63.), Emil Bohinen (Kristoffer Askildsen fra 64.), Ola Brynhildsen (Nikolaj Kirk fra 80.) – Franck Boli.

NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer