Ohr måtte trøstes

Stian Ohr har drømt om cupfinalen hele livet, og var på gråten da Kjetil Rekdal forsøkte å forklare hvorfor han ikke fikk spille.

ULLEVAAL (Dagbladet): - Jeg kommer til å være skuffa over dette resten av livet, sier Stian Ohr.

Resten av gutta løp rundt på banen med brede glis. De hoiet og skreik. Viftet med flagg og danset. Stian Ohr tuslet ut til midtsirkelen med tomt blikk. Og ble stående. En eller annen satte på ham en gullfarget flosshatt. Det gjorde bare vondt så mye verre.

Stian Ohr har spilt 25 av 26 seriekamper for Vålerenga i år. Han har spilt samtlige cupkamper unntatt førsterundekampen mot Vang. Han har startet alle kampene fra 3. runde til og med semifinalen.

Han hadde byttet ut det hele med noen minutter mot Odd i går.

- Jeg er så forferdelig skuffa. Det har jeg lov til å være. Jeg har drømt om cupfinalen hele livet. Så får jeg ikke spille i det hele tatt, sier Ohr.

Tenker i ferien

Kjetil Rekdal jublet sammen med resten av laget, men tok seg god tid til å trøste Ohr. Uten at det hjalp noe særlig.

- Det blir mellom oss hva Kjetil sa til meg, sier Ohr.

Han har følt mindre og mindre tillit fra Rekdal mot slutten av sesongen. Verst - inntil i går - var det da han ble tatt av banen i pausen mot Aalesund i semifinalen. Rekdal sjøl gikk på banen.

Stian Ohr ble med resten av laget opp på tribunen for å hente medaljen sin, men blikket var stivt.

- Jeg er ikke noe særlig glad nå. Etter hvert klarer jeg kanskje å glede meg over dette også.

Men det er ikke sikkert han spiller i Vålerenga da.

- Jeg har to år igjen av kontrakten, men må vurdere situasjonen. Jeg skal bruke ferien til å tenke. Såpass ærlig må jeg være, sier han.

Sikret seieren

For Kjetil Rekdal er det helt greit at Ohr er skuffa. Treneren tenkte mest på å sikre seieren da det lakket mot slutten. Og når man leder 1- 0, setter man ikke inn en spiller som sjelden vender nesa hjemover. For lagmoralens del er det viktigere å sette inn spillere som mangler de obligatoriske fire kampene for å få gullmedaljen.

- Nå har nesten 20 spillere gull. Det er jeg godt fornøyd med, sier Rekdal.

Direktør Kjetil Siem sier det slik:

- Det hadde vært trist om ikke Stian var skuffa etter dette.

OMTANKE : Vålerenga jublet hemningsløst ute på Ullevaal. Men Stian Ohr var så skuffet over ikke å få spille at han måtte trøstes av Kjetil Rekdal.