Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Oi, er det sånn det er å vinne?»

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Håvard Bjerkeli sjokkerte alle - inkludert seg selv - da han vant gårsdagens skøyterenn. Etter målgang fikk isfjordingen den første smaken på hvordan det er å være skistjerne i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da horden av fotografer og journalister flokket seg om ham etter målgang, kom det spontant fra Bjerkeli:

- Oi, er det sånn det er å vinne.

Men gutten så ikke ut til å ha problemer med å takle styret. Og for de invidde i langrennssporten var det ikke en stor bombe at han var med å kjempe i toppen. Bjerkeli har faktisk en tredjeplass i verdenscupen som beste resultat før gårdagens løp. Men at han vant med OL og VM-vinnere som Alsgaard, Hetland, Estil, Skjeldal og Mühlegg på startstreken, var det få som ventet.

Bjerkeli er samboer med Marit Roaldseth som er på damelandslaget. Paret bor bare et steinkast fra OL-løypene på Lillehammer, der de ofte trener. Bjerkeli har også flere titler i junior-NM.

- Men å vinne et seniorrenn er noe helt annet, gliser han.

Nytt skipar

At dama også går på ski, er ikke noen ulempe.

- Nei, det gjør ting lettere. Det gjør jo at vi begge har god forståelse for hva den andre driver med. Vi trener egentlig lite sammen. I og med at vi er på forskjellig lag, så er vi mye borte fra hverandre.

ROS: Håvard Bjerkelig har fått beskjeden om at han er tatt ut til verdenscupåpninga av Pål Gunnar Mikkelsplass (bak). Hans egen trener Carl Henning Gran (t.v.) roser ungguttens løp.
ROS: Håvard Bjerkelig har fått beskjeden om at han er tatt ut til verdenscupåpninga av Pål Gunnar Mikkelsplass (bak). Hans egen trener Carl Henning Gran (t.v.) roser ungguttens løp. Vis mer

- Blir dere det nye hete skiparet snart, 2000-tallets svar på Berit og Ove Aunli?

- Nei, vi har nok ingen planer om det ennå, he-he.

Klarsignal

I går gikk Bjerkeli en rein seiersgang rundt skistadion på Beitostølen. Alle skulle bort å gratulere kometen med superløpet. I målområdet ventet pappa Rolf og mamma Randi med varme klemmer.

I smørebua ble han tatt hånd om av sjefen for Madshus, som personlig overøste ham med utstyr.

- Jeg hadde vel kanskje ikke fått det hvis jeg ble nummer fem, smiler Bjerkeli som i utgangspunktet bare får gratis ski fra sin utstyrsleverandør. Ikke penger.

Og da Pål Gunnar Mikkelsplass like etterpå ga ham klarsignalet til å gå verdenscup-åpningen i Kuopio neste helg, så var det høydepunktet på en stor dag for en av landets mest lovende løpere.

Bjerkeli er en del av rekruttlandslaget, og trener Carl Henning Gran er full av lovord om romsdølen.

- Jeg ble overrasket over at han vant. Men at han skulle bli topp fem, var jeg sikker på. Man skal huske at gutten har flere gode resultater i NM de siste årene, men han har tatt et stort skritt i år.

- Bjerkeli har potensial til å bli like god som Thomas Alsgaard, sier Gran til Dagbladet.

Godt skøyteprosjekt

Bjerkeli har aldri vært en utpreget fristilsløper. Men de to siste årea har han vært en del av olympiatoppens skøyteprosjekt.

- Jeg har hatt stor nytte av det. Det skal nok ha en del av æren for at jeg har hatt framgang der i år.

STJERNE: Ungene sikrer seg en potensiell verdifull autograf.
GLAD OG SJOKKERT: Håvard Bjerkeli står glad, men overveldet over presseoppbudet, etter å ha vunnet skøytepremieren i langrenn. - Oi, er det sånn det er å vinne, ler Bjerkeli.
ROS: Håvard Bjerkelig har fått beskjeden om at han er tatt ut til verdenscupåpninga av Pål Gunnar Mikkelsplass (bak). Hans egen trener Carl Henning Gran (t.v.) roser ungguttens løp.
MAMMA MIA: Håvard får seiersklem fra mamma Randi.Alle foto: ALEKSANDER NORDAHL
Hele Norges coronakart