Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

«Oi, jeg kunne jo egentlig spilt for Danmark»

Norges strekspiller Vilde Ingstad er halvt dansk.

HALVT DANSK Vilde Ingstad er i sitt første EM-sluttspill for Norge. I kveld møter hun Danmark. Ingstad er halvt dansk.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HALVT DANSK Vilde Ingstad er i sitt første EM-sluttspill for Norge. I kveld møter hun Danmark. Ingstad er halvt dansk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Danmark, kl. 20.45

HELSINGBORG (Dagbladet): Strekspiller Vilde Mortensen Ingstad (21) har spilt i Nordstrand, Oppsal og er nå i danske Team Esbjerg. Den norske landslagsspilleren er også halvt dansk (dansk far).

Det betyr at hun faktisk kunne spilt for dagens EM-motstander. Riktignok dersom ting gikk annerledes for noen år tilbake.

- Ja. Jeg kunne vel egentlig spilt for Danmark, sånn i teorien. Men jeg har aldri tenkt tanken. Jeg har dansk statsborgerskap også, men jeg er oppvokst og alt i Norge, sier Ingstad til Dagbladet.

Godt kjent

- Du vurderte aldri å spille for Danmark?

- Egentlig ikke. Det har jo gått så bra her for det norske landslaget. Jeg har jo gått gradene på juniorlandslag og ble tatt opp på seniorlandslaget ganske tidlig. Å spille for Danmark var aldri noe tema. Det er først nå jeg tenker: «Oi, jeg kunne jo egentlig spilt for Danmark». Jeg har ikke tenkt noe særlig på det før du nevner det nå, sier Ingstad.

- Hvordan blir det å møte Danmark?

- Uansett om jeg er halvt dansk eller ikke: Det er alltid gøy å møte Danmark. Det er ekstra prestisje i de kampene. Det er nesten det nærmeste vi kommer en rival. Vi er naboer og spillerne kjenner hverandre. Mange spiller sammen på klubblaget også, sier Ingstad.

Live-published photos and videos via Shootitlive

21-åringen fra Oslo var også med i VM-troppen som tok gull i nettopp Danmark i fjor. Til OL-troppen i sommer var hun vraket. Men nå er Ingstad tilbake som strekspiller i troppen på 16 spillere.

Mye spilletid

Sammen med Marit Malm Frafjord er Ingstad de eneste alternativene på streken. Frafjord er førstevalget, men 21-åringen har fått en del spilletid allerede.

I åpningskampen mot Romania fikk hun 17:58 på banen. Mot Kroatia fikk hun 23:21 på banen. Mot Russland fikk hun 19:23.

TIl tross for en del spilletid, mangler hun det første EM-målet.

Kanskje dukker det opp i kveld.

Norge - Danmark vises på TV3 fra klokka 20.45.

PS: De to beste til semifinale. Gjenstående kamper, 11/12: Tsjekkia – Russland, Ungarn – Romania, Danmark – Norge, 13/12: Tsjekkia – Romania, Ungarn – Norge, Danmark – Russland, 14/12: Ungarn – Russland, Danmark – Romania, Tsjekkia – Norge.

Mellomspillet:
Danmark220056-484
Norge220046-424
Romania210143-402
Tsjekkia210156-552
Russland200238-450
Ungarn200241-500

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!