Oi, oi, for en tabbe

BERGEN (Dagbladet): Her ydmyker Morten Fevang Brann-keeper Ivar Rønningen og punkterer kampen i Bergen. Brann har lenge jaktet på Fevang, men han har takket nei fordi han ikke vil spille på et taperlag. - Jeg fikk rett igjen, gliser Fevang (27).

Målet hans kom ut av det beryktede, store intet. Brann presser vanvittig for å utlikne, men stanger mot et bastant Odd-forsvar. Christian Flindt Bjerg pooler en ball mot Branns 16-meter. Opp stiger Morten Fevang mot Branns Roy Wassberg og Martin Knudsen. Plutselig kommer keeper Ivar Rønningen flygende og vil være med på leken. Men jaggu fikk han smake steken. Rønningen bommet på luftkorridoren og havnet, ikke i himmelen, men i helvete da Fevangs hodestøt trillet inn.

Kjempetabbe

- Det var en kjempetabbe av Brann-keeperen. Enkelt og greit, gliser Fevang etter kampen.

Rønningen gliste ikke, men kunne ikke være annet enn enig.

- Klart det var en kjempetabbe. Det er i grunnen ikke annet å si om det, sier en betuttet Rønningen til Dagbladet.

Odd fikk 1- 0 allerede etter fire minutter. Kim Larsen fintet vekk Egil Ulfstein, snudde på kronestykket og plasserte ballen sikkert bak en sjanseløs Ivar Rønningen. Men selv etter Deilas straffemål ga ikke Brann opp. Bergenserne presset og presset, men fikk først uttelling ved Valencia etter 59 minutters spill.

Pøste på

Da lå alt til rette for at tradisjonene ble holdt i hevd, nemlig den at Odd aldri vinner i Bergen. Brann pøste på med alt de hadde. Bare så synd for dem at de pøste så mye og så høyt inn i midtforsvaret der Odds midtstoppere fikk en enkel jobb mot Branns småvokste angripere.

- Det er ekstra bittert å gjøre en sånn tabbe når vi hadde det trøkket vi hadde. Det kan godt være at det var det som ødela for oss, sier Rønningen.

Brann-trener Teitur Thordarson har lenge siklet etter Morten Fevangs tjenester. Men Fevang har takket nei og begrunnet det med at Brann er et taperlag.

Kjempelag

- Ja, det stemte jo i dag igjen, det, sier Fevang smilende før han modererer seg:

- Brann er et kjempelag og de vil alltid reise seg. Det er slett ikke umulig at jeg vil være interessert i å spille for dem en gang.

Både Viking og Molde har varslet interesse for midtbanesentralen.

- Ikke aktuelt. Det er ikke interessant med bytte til en norsk klubb, i hvert fall ikke nå midt i sesongen, sler han fast.

HØYT OPPE: Morten Fevang vinner hodeduellen og lager 3 - 1 for Odd i Bergen. Brann-keeper Ivar Rønningen er på bærtur i luftrommet og hverken Roy Wassberg eller Martin Knudsen kan forhindre scoring.
LANGT NEDE: Ivar Rønningen landet til slutt og innrømmer at han gjorde en kjempetabbe i en periode da Brann så ut til å kunne redde minst ett poeng.