JUBELSCENER:  Søndag sikret Stavanger Oilers seieren over Vålerenga i NM-finalen. Nå får laget teste seg på Europas beste hockeylag. Foto: Kent Skibstad
JUBELSCENER: Søndag sikret Stavanger Oilers seieren over Vålerenga i NM-finalen. Nå får laget teste seg på Europas beste hockeylag. Foto: Kent SkibstadVis mer

Oilers får bryne seg på Europas beste hockeylag

- Vi er veldig glade.

Stavanger Oilers slo Vålerenga i sluttspillet i ishockey og ble norsk mester. Det har gitt klubben en invitasjon til Champions Hockey League.

Oilers er den første klubben som er blitt invitert til en friplass blant de beste lagene i Europa etter NM-tittel nummer tre på like mange år.

- Vi er veldig glade for at vi kan gi denne invitasjonen til Stavanger, for et av hovedmålene våre er å utvikle hockeysporten over hele Europa. Det er også viktig for oss å få med lag fra andre ligaer enn de seks som var med på å etablere denne serien, sier Martin Baumann. Han er styreleder i Champions Hockey League.

- Det er klart vi er stolte etter å ha fått denne invitasjonen, og vi ser virkelig fram til å spille mot de aller beste lagene i Europa. Målet vårt er også å vise at norske hockeyklubber er fullt i stand til å kjempe på dette høye nivået, sier Pål Haukali Higson i Stavanger Oilers i en kommentar.

Det er ligaene i Østerrike, Tsjekkia, Finland, Tyskland, Sveits og Sverige som etablerte Champions Hockey League, og i år starter ligaen 21. august. Det skal totalt spillet 149 kamper i denne serien i år, og det er også klart at trekningen for gruppespillet vil finne sted i forbindelse med årets ishockey-VM i Minsk 21. mai.

(NTB)