Oilers har ordnet med gullfest i morgen. - Nei, vi tar ikke seieren på forskudd

Og det er satt opp eget fly til Hamar til laget og fansen.

OVERTIDSHELT: Mathias Trettenes ble matchvinner med sin 3-2-scoring for Stavanger Oilers mot Storhamar snaue fem minutter ut i forlengningen i Stavanger i går kveld. I morgen kan Oilers sikre seg kongepokalen, om de vinner den sjette NM-finalen, på Hamar. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
OVERTIDSHELT: Mathias Trettenes ble matchvinner med sin 3-2-scoring for Stavanger Oilers mot Storhamar snaue fem minutter ut i forlengningen i Stavanger i går kveld. I morgen kan Oilers sikre seg kongepokalen, om de vinner den sjette NM-finalen, på Hamar. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stavanger Oilers vil vinne klubbens fjerde strake kongepokal i ishockey om de slår Storhamar i den sjette NM-finalen på Hamar i morgen kveld.

I går ble Mathias Trettenes matchvinner 4.38 ut i forlengningen da han overlistet Storhamar-målvakt Andrew Engelage i en spennende og underholdende finalekamp i Stavanger.

23 finaler Oilers-trener Petter Thoresen vet bedre enn alle i Norge hva dette dreier seg om. Han er i sin 23. finale som spiller og trener - og jakter sin kongepokal nummer 15.

Han er minst like lettet som glad over seieren i går kveld. Storhamar vant i Stavanger i den tredje finalekampen, og han mener hedmarkingene fort kunne gjentatt bragden i går.

- Vi hadde litt flaks som vant i går, og det er ikke slik jeg vil vinne. Strorhamar hadde bøtter av sjanser og kunne scoret flere på oss. I morgen må vi være flinke med pucken og krige hjem pokalen, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

- Drømmefinalen Oilers-treneren mener finaleserien, som de nå leder 3-2 i best av sju kamper, har vært strålende reklame for norsk hockey.

- Det er fulle hus og masse sjanser begge veier. Det har vært mye snakk om at Vålerenga ikke kom til finalen, men det er Storhamar mot oss som er drømmefinalen. Det er gode kamper mellom Norges to beste lag, mener Thoresen.

Etter å ha ledet 2-0 slapp Oilers gjestene fra Hamar inn i kampen igjen, slik at det sto 2-2 før forlengningen. Thoresen likte ikke at de mistet 2-0-ledelsen, men gledet seg over måten de hevet seg på da kampen gikk til forlengning.

- Vi var gode i «sudden». Når vi hadde kniven på strupen, så reiste hele laget seg igjen.

- Må få juble Og var det tett og ampert ute på isen underveis, så tok det helt av da Trettenes ble matchvinner. Stian Høygård jublet rett foran Storhamar-keeer Andrew Engelage, som mildt sagt satte liten pris på det. Da tok det ikke lang tid før isflata utartet til et realt basketak mellom mange spillere.

- Det skal helst ikke skje, det som skjedde etter kampen. Når den er ferdig, så er den ferdig. Men når det er sagt, så synes jeg vi må få lov til å juble når vi scorer et matchavgjørende mål, sier Petter Thoresen.

Gullfest på utested Normalt ville ikke Stavanger Oilers rukket å komme seg hjem igjen etter kampen på Hamar i morgen, men klubbledelsen har chartret eget fly, slik at de kommer seg hjem rett etter kampen.

Dermed får de feiret kongepokalen med fansen i morgen kveld - om de slår Storhamar og avgjør finaleserien. Det er avtalt gullfest på et utested i byen.

- Lukter det litt at dere tar seieren på forskudd av dette, Oilers-direktør Pål Higson?

- Nei, på ingen måte. Det er todelt. Ja, det er fint at vi kan feire med fansen i Stavanger om vi vinner. Men om det blir en sjuende og avgjørende finale, så er det uansett fint at vi kommer oss fort hjem, slik at vi restituert bedre og forberedt oss maksimalt til den kampen, sier Higson til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer