GOD START: Stavanger Oilers fikk en meget god start i mesterligaen i ishockey da Trinec ble slått 4-1 hjemme torsdag. For Storhamar endte kampen mot Sparta Praha med 2-3-tap.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
GOD START: Stavanger Oilers fikk en meget god start i mesterligaen i ishockey da Trinec ble slått 4-1 hjemme torsdag. For Storhamar endte kampen mot Sparta Praha med 2-3-tap. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Oilers med god start i Champions League

Storhamar tapte.

Stavanger Oilers fikk en meget god start i mesterligaen i ishockey da Trinec ble slått 4-1 hjemme torsdag. For Storhamar endte kampen mot Sparta Praha med 2-3-tap.

Stavanger møtte Trinec i gruppespillet også forrige sesong, og laget vant én av kampene da. Likevel var det ingen tvil om at de tsjekkiske gjestene var klare favoritter i Stavanger.

Vertene fikk en meget god start på oppgjøret. Christian Dahl-Andersen sendte dem foran allerede etter 5.31 minutter. Ett mål til av Josh Soares gjorde at laget gikk til pause etter første periode med 2-0-ledelse.

Rudolf Balcers la på til 3-0 midtveis i annen periode, men like før perioden var over reduserte gjestene. Seieren var imidlertid aldri truet, og i siste periode fastsatte Jonas Johansson sluttresultatet til 4-1. Dermed fikk Stavanger en drømmestart på årets gruppespill.

Bare nesten Også Storhamar leverte en god prestasjon foran en fullsatt hjemmearena. Sparta Praha ledet 2-0 etter første periode. I midtperioden var Storhamar klart best. Joakim Jensen reduserte etter 26.41 minutter, og fem minutter før periode var over utlignet Martin Rønnild.

Det holdt imidlertid ikke for Storhamar. Avgjørelsen kom da Michal Cajkovsky satte inn 3-2 med sitt annet mål for kvelden midtveis i siste periode. Storhamar presset kraftig på for en utligning mot slutten, men fikk aldri det siste målet de trengte.

Bittert Storhamars bestemann var keeper Robert Hestmann.

- Jeg følte jeg fikk vist med fram i dag. Jeg hadde noen gode redninger, og jeg tror publikum satte pris på det både jeg og laget gjorde, sa Hestmann til Hamar Arbeiderblad.

- Vi var veldig nære å få med oss poeng her, og det er surt at det glapp. Men uansett fikk vi vist oss fram foran et fantastisk publikum. Det var deilig å få kampen unnagjort, og det føles veldig rart å være bitter etter et tap mot et så godt lag, mente Hestmann.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram