Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ishockey:

Oilers og Vålerenga rett ut av sluttspillet

Frisk og Lillehammer videre.

UT: Frisk Asker herjet med regjerende mester Stavanger Oilers, vant 4-1 og tok seg videre til NM-semifinale i sluttspillet i ishockey. Også Lillehammer avanserte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UT: Frisk Asker herjet med regjerende mester Stavanger Oilers, vant 4-1 og tok seg videre til NM-semifinale i sluttspillet i ishockey. Også Lillehammer avanserte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frisk Asker herjet med regjerende mester Stavanger Oilers, vant 4-1 og tok seg videre til NM-semifinale i sluttspillet i ishockey. Også Lillehammer avanserte.

Kvartfinaleserien mellom Frisk Asker og Stavanger Oilers er en reprise av forrige sesongs finaleserie. I fjor gikk Stavanger seirende ut, for sjette gang på rad, men fredag fikk Asker-laget revansj.

Stavanger måtte vinne for å holde liv i semifinalehåpet, men Frisk Asker gikk drastisk til verks. Endre Medby ga vertene ledelsen i første perioden, før Vinny Saponari økte til 2-0 i starten av den andre. Cato Cocozza satte inn 3-1 på lekent vis mot slutten av perioden da han fintet ut keeper og plasserte pucken mellom beina hans.

I siste periode åpnet Stavanger med et brak da lagets poengkonge Eirik Salsten reduserte til 1-3 kun 51 sekunder ut i perioden, men gjestene pådro seg utvisning etter utvisning og Patrick Wall økte til 4-1 i overtall.

Lillehammer slo ut VIF

Frisk Asker tok seg videre med 4-1 sammenlagt, mens den regjerende NM-mesteren er slått ut i kvartfinalen for første gang på ni år.

Vålerenga var i samme situasjon som Stavanger Oilers mot Lillehammer fredag, og var på vei ut av sluttspillet før Rasmus Ahlholm utlignet til 1-1 og reddet forlengning med fire minutter igjen av tredje periode. Simen Rønold ga Lillehammer 1-0 i starten av kampen.

Gjestene fra Oslo startet forlengningen i overtall, men klarte ikke utnytte fordelen. Rett etterpå kom i stedet Joey Benik alene med keeper. Han gjorde ingen feil og sendte Lillehammer videre til semifinale med 4-1 sammenlagt.

Storhamar allerede videre

Sparta tok initiativet mot Manglerud Star i sin kvartfinaleserie med 4-0-seier på hjemmeis fredag. Greg Wolfe ble kampens store spiller med to mål og en assist. Kyle Osterberg scoret ledermålet i første periode før Wolfe scoret to strake. Andreas Klavestad sikret 4-0-seieren i tredje periode.

Sparta er i ledelsen 3-2 sammenlagt før den potensielt avgjørende sjette kvartfinalen.

Serievinner Storhamar er allerede videre til semifinalen. Hamarsingene gjennomførte en perfekt kvartfinaleserie mot Lørenskog med fire strake seirer. Storhamar-trener Fredrik Söderström var til stede i Askerhallen fredag for å se på en potensiell motstander.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!