Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oilers rykket i fra etter seier i toppoppgjøret

Fortsatt ubeseiret på hjemmebane.

 BLE FOR STERKE:  Stavanger Oilers og Tommy Kristiansen ble for sterke for Sparta og Erlend Lesund (liggende) i kveld. Foto: Oddmund Sola/Icing.
BLE FOR STERKE: Stavanger Oilers og Tommy Kristiansen ble for sterke for Sparta og Erlend Lesund (liggende) i kveld. Foto: Oddmund Sola/Icing. Vis mer

Stavanger - Sparta 3-1 (1-0, 1-0, 1-1).

(Dagbladet): Det stod om tabelltoppen da Sparta gjestet Stavanger Oilers. Vertene toppet tabellen før møtet med to poengs forsprang til Lørenskog og Sparta.

Begge lagene var angrepsvillig de første minuttene. Nærmest scoring var Spartas Eirik Børresen som styrte et skudd opp i tverrliggeren.

Med 6.24 igjen av den første perioden løsnet det for hjemmelaget. Didrik Nøkleby Svendsen satt utvist for Sparta, og det utnyttet Oilers.

Pucken havnet hos Dan Kissel som klinket ballen i det bortre hjørnet for Anders Johansson i Sparta-buret.

Reprisene viste at Mathias Trettenes vant droppen på uregelmentert vis, og at scoring derfor ikke burde vært godkjent.

Ampert i midtperioden Tidlig i den andre perioden doblet Christian Dahl-Andersen ledelsen.

Det ble ampert like før den pausen. Hjemmelagets Jean-Michel Daoust taklet Marius Hagberg bakfra. Det fikk Sparta-spillerne til å reagere. Daoust ble idømt fem minutter + video, mens Hagberg og Victor Panelin ble utvist hos Sparta for reaksjonen etterpå. Dermed fikk Sparta bare ett minutt med en mann mer på isen.

Det fikk Niklas Roest til å rase i pausen.

- Dommerne i mot oss. Det er nesten umulig utpå der, sa Sparta-spilleren til TV 2 i pausen.

Undertallscoring Den tredje perioden åpnet Oilers slik om de åpnet den andre. Sparta ble for ivrige med en mann mer på isen, og det utnyttet Nick Plastino som satte pucken bak Johansson i Sparta-buret.

 HJEMMEJUBEL:  Stavanger Oilers er fortsatt ubeseiret på hjemmebane. Foto: Oddmund Sola/Icing.
HJEMMEJUBEL: Stavanger Oilers er fortsatt ubeseiret på hjemmebane. Foto: Oddmund Sola/Icing. Vis mer

Oilers fikk senere muligheten i fem mot tre, men tok ikke vare på muligheten.

Isteden utnyttet gjestene et overtall til å skape ny spenning i kampen. Backen Marius Hagberg fikk pirket pucken over målstreken, og reduserte med fire minutter igjen.

Sparta jaktet desperat en utlikning mot slutten og tok ut keeperen med to minutter igjen. Sparta klarte å trykke Oilers tilbake, men en ny redusering kom aldri.

Dermed rykket Oilers fra på toppen av tabellen. Rogalendingene står med 27 poeng etter elleve spilte kamper.

Stavangers førstekeeper Ruben Smith forlot banen etter en periode. Det er foreløpig uvisst av hvilken grunn.

- Stavanger var bedre, så de vant fortjent, sa Roest til TV 2 etter kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling