Oilers satte inn fem mål på én periode i Champions League

Men røk likevel ut.

SNUDDE: Stavanger Oilers snudde 0-2 til 5-2 på én periode mot Bern i Champions League. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
SNUDDE: Stavanger Oilers snudde 0-2 til 5-2 på én periode mot Bern i Champions League. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

• Stavanger Oilers - Bern 5-2

(Dagbladet): I kveld spilte Stavanger Oilers for en sluttspillplass i Champions Hockey League - og leverte en snuoperasjon av dimensjoner. Men dessverre holdt det ikke helt inn for det norske laget.

- Jeg driter egentlig i om vi går videre, jeg er bare fryktelig stolt av det vi leverer, sier Petter Thoresen til Stavanger Aftenblad.

Ute av Champions League Hvis kampen mellom Tappare Tempere og Ocelari Trinec tidligere i kveld hadde endt med spilleforlengelse, ville Stavanger-klubben vunnet gruppa med seier over Bern i DNB Arena.

Men slik det absolutt ikke: Det finske laget vant 5-1, og er gruppevinner med tanke på innbyrdes oppgjør med Oilers.

Dermed måtte Stavanger Oilers vinne over sveitsiske Bern for å kunne ha sjanse på å knabbe en kvartfinalebillet som én av de fem beste gruppe-toerne.

Men etter at alle kveldens kamper var avsluttet, var det fem gruppe-toere som hadde sikret seg mer poeng enn Oilers, og dermed er Champions League-eventyret over for denne gang for rogalendingene.

- Vi kan være stolte av det vi har utført, så får vi se om resultatene går vår vei, sa Mathias Trettenes til TV2 etter kampen - og før alle kampene var avsluttet.

Genève-Servette, JYP Jyväskylä, IFK Helsinki, Luleå og TPS Turku endte alle på andreplass i sine grupper, og med mer poeng enn Stavanger Oilers.

To i andre periode Kampen åpnet med høyt tempo og stort trøkk fra hjemmelaget, og Oilers sto imot, også i undertall, da Bern presset på utover i første periode.

Men i andre periode så det ikke lenger så lyst ut for Oilers. Med Dennis Sveum og Jean-Michel Daoust utvist, kom Berns første scoring i overtall.

Etter et skudd mot langhjørnet fra Erik Blum, havnet returen fra Ruben Smith hos Berns Martin Pluss. Sveitseren hadde ikke noen problemer med å sette pucken inn i det åpne målet rett før seks spilte minutter av andre periode.

Mot slutten av perioden var Stavanger Oilers mer med på notene igjen, og Kristian Forsberg var nær ved å gi hjemmelaget en utlikning.

Men Oilers greide ikke utnytte det å være i overtall. Og med under tre minutter igjen av perioden så smalt det fra gjestene igjen, og dermed ledet laget som lå sist i gruppa 2-0 over Oilers før tredje periode.

Dobbel Oilers Over i tredje periode tok det ikke lang tid før Oilers ga hjemmepublikum noe å juble over.

Bern fikk Chuck Kobasew utvist i 2+2, og hjemmelaget utnyttet overtallet bedre enn i andre periode. Mathias Trettenes reduserte etter en retur fra Matthias Mischler i Bern-målet. Og da nok en Bern-spiller ble utvist og måtte spille tre mot fem, var Kristian Forsberg snar med å utlikne.

Dermed var det igjen håp i ishallen i Stavanger.

Fra 0-2 til 5-2 I undertall med 09.25 igjen av tredje periode smalt det fra hjemmelaget igjen - og dermed kunne de 4043 tilskuerne i DNB Arena la bølgen gå.

Dan Kissel ble hektet akkurat idet han skulle til å skyte. Bern-keeperen ga likevel retur på skuddet og Mathias Trettenes takket og bukket og hamret inn sitt andre mål for kvelden.

Og da Jean-Michel Daoust ble perfekt servert av Dan Kissel og økte til 4-2, og Kissel selv satte inn 5-2 i et åpent mål, så var seieren et faktum.

Dermed hadde i alle fall Stavanger Oilers gjort fem mål i tredje periode, og gjort det de kunne for å sikre kvartfinalebilletten i Champions Hockey League - uten at det holdt helt inn.

- Ja, det ble et fyrverkeri i tredje perioden. Vi ble enige i garderoben om å gi det en sjanse, og det synes vi at vi gjorde, sier Mathias Trettenes til TV2 etter kampen.