TYNN IS: Stavanger Oilers var på tynn is for annen gang på to kamper, men klarte å snu til seier på straffer i oppgjøret mot tabelltoer Lørenskog lørdag. Foto: Erlend Aas / Scanpix
TYNN IS: Stavanger Oilers var på tynn is for annen gang på to kamper, men klarte å snu til seier på straffer i oppgjøret mot tabelltoer Lørenskog lørdag. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Oilers snudde til seier på straffer

Mot tabelltoer Lørenskog.

Stavanger Oilers var på tynn is for annen gang på to kamper, men klarte å snu til seier på straffer i oppgjøret mot tabelltoer Lørenskog lørdag.

Oilers har dermed fortsatt vunnet alle hjemmekampene sine i ishockeyens eliteserie. I Siddishallen har Stavanger-laget vunnet samtlige 17 kamper denne sesongen.

Lørdag lå Petter Thoresens gutter under 1-2 etter to perioder mot Lørenskog. Men akkurat som i hjemmeoppgjøret mot Vålerenga torsdag, klarte Oilers-spillerne å vende.

Mål av Christian Dahl Andersen og Eirik Grafsrønningen ga Stavanger 3-2 før Lørenskogs poengkonge Knut Henrik Spets sørget for forlenget spilletid.

Jimmy Kilpatrick avgjorde for Oilers i straffeslagene. Dermed kunne Stavanger nok en gang gå hjem som det seirende laget til slutt.

Utvisninger i fleng Toppkampen ble preget av særdeles mange utvisninger. Lørenskogs nyervervelse, landslagsspilleren Martin Laumann Ylven, markerte seg blant annet med å bli utvist to ganger i løpet av kampens første fem spilleminutter. Totalt ble det 32 utvisningsminutter på gjestene, mens Stavanger tilbrakte til sammen 24 minutter i utvisningsboksen.

- Vi skulle kanskje klart å avgjøre dette før i dag. Men det var merkbart at vi hadde en tøff kamp for bare to dager siden. I dag var det guttas evne og vilje til å vinne som gjorde at vi vant. Det var godt at vi fikk med oss to poeng i dag, sier Oilers-trener Petter Thoresen til NTB.

Med den fjerde seieren av fire mulige over tabellnaboen har Stavanger økt forspranget på toppen av eliteserien til 17 poeng. Stavangers rutinerte trener innrømmer at mye skal gå galt om ikke siddisene drar i land seriegullet. Tolv runder gjenstår av grunnserien for de to lagene.

- Det skal bli vanskelig å ta oss igjen nå. Det er vel fortsatt en teoretisk sjanse til at vi roter det bort. Men vi er såpass stabile, særlig på hjemmebane, at dette nok skal gå veien, sier Thoresen til NTB.

Straffeseier til Sparta Også kampen mellom Sparta Sarpsborg og Lillehammer i Sparta Amfi måtte avgjøres på straffer. Lagene gikk i garderoben etter en underholdende første periode på stillingen 3-2 til vertene.

Sparta hadde føringen i mye av oppgjøret, men Lillehammer utlignet tre ganger og ved full tid sto det 4-4. Det ble ingen mål i spilleforlengelsen, men på straffene var Sparta best. Henrik Malmström satte den avgjørende pucken i buret og hjemmelaget vant 5-4.

Frisk Asker har vist friskere takter den siste tiden etter en marerittaktig sesong. De jumboplasserte askerbøringene slo nylig tabellfirer Lillehammer og holdt også Lørenskog til uavgjort etter ordinær spilletid. I lørdagens bunnoppgjør hjemme mot Manglerud Star klarte man derimot ikke å sette pucken i mål. Oslolaget vant 1-0 etter et mål av Christian Tinn i annen periode.

(NTB)