MER JUBEL? Stavanger Oilers-spillerne jubler etter en scoring i 5-2 seieren Bern i Champions Hockey League i fjor. Da var de veldig nære sluttspillet i turneringen. I år skal de opp mot tsjekkisk og finsk motstand i gruppespillet.Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
MER JUBEL? Stavanger Oilers-spillerne jubler etter en scoring i 5-2 seieren Bern i Champions Hockey League i fjor. Da var de veldig nære sluttspillet i turneringen. I år skal de opp mot tsjekkisk og finsk motstand i gruppespillet.Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Oilers trakk tsjekkisk og finsk motstand i Champions Hockey League

Mens Storhamar skal til Tsjekkia og Sveits.

(Dagbladet) Stavanger Oilers imponerte stort i Champions League Hockey i fjor - hvor de var en hårsbredd unna å gå til åttedelsfinalene i sluttspillet etter blant annet å ha slått Bern 5-2 hjemme og 2-0 på bortebane.

I O2 Arena i Praha i formiddag foregikk trekningen av årets utgave av hockeysportens Champions Leauge, med Oilers og Storhamar som de norske innslagene.

Trukket av legender Det var de tsjekkiske hockeylegendene Dominik Hasek og Robert Reichel som fikk æren av å trekke gruppespillet, hvor de 48 lagene ble fordelt på 16 grupper med tre lag i hver.

Lagene var inndelt i tre nivåer. Stavanger Oilers og Storhamar er som ventet plassert på nivå C.

Det var på forhånd klart at de ikke kunne risikere å havne i gruppespill med hverandre, ettersom reglene i Champions Hockey League tilsier at lag som møter hverandre til daglig i serien ikke skal spille mot hverandre i gruppespillet i denne turneringen.

Tsjekkisk gjensyn • Stavanger Oilers ble trukket i gruppe 12, hvor de møter det møter det tsjekkiske laget Ocelari Trinec og finske KalPa Kuopio.

• Storhamar ble trukket i gruppe 13. Der skal de spille mot tsjekkiske Sparta Praha og Geneve-Servette fra Sveits.

Oilers møtte det tsjekkiske laget Ocelari Trinec også i fjorårets utgave. Da vant de 5-4 borte, og tapte 2-3 i Stavanger.

Trinec vant den tsjekkiske serien i år, og var tapende finalist i sluttspillet.

KalPa fraKuopia endte på sjetteplass i den finske serien, og tapte i kvartfinalen i sluttspillet.

De to beste lagene i pulja går videre til 16-delsfinale.

Thoresen: - Har trua Oilers-trener Petter Thoresen forventer tøffe kamper mot tjskkisk og finsk motstand, men minner om at de slo det tjsekkiske laget på borteis i fjor, og at at det er mulig å ta seg til sluttspillet.

- Vi møtte Trinec i fjor også, og vet at det er et godt lag. Men for alle lag som er ranket i pulje tre, så blir det en tøff trekning. Men vi så i fjor at det er all grunn til å gå til disse kampene med trua på at vi kan vinne, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

- Da var det både gøy og lærerikt å være med, og vi vet at vi kan.

Få utskiftninger Stavanger Oilers vant både serien og kongepopkalen i år, og Thoresen tror ikke det blir store utskiftninger i stallen til neste sesong.

- Det er noen importspillere som reiser ut, men vi håper å få noen som er like gode inn, sier han.

Oilers håper også å sikre underskriftene til Tommy Kristiansen og Mathias Trettenes for neste sesong.

Smirnov: - Spennende gruppe For Storhamar sin del ser motstanderne slik ut:

• Sparta Praha ble nummer fire i serien, og røk ut i semifinalen i sluttspillet.

• Geneve-Servette ble nummer seks i den sveitsiske serien og røk ut i semifinalen i sluttspillet.

Storhamar-trener Aleksander Smirnov er fornøyd med trekningen.

- Dette er en veldig spennende gruppe. Nivået på tsjekkisk hockey er tradisjonelt høyt, men jeg vet ikke så mye om verken Sparta eller Geneve. Nå skal jeg lese meg opp på begge lagene vi skal møte. Men uansett: Alt er mulig, sier Smirnov til HA.

150 kamper Turneringen er i år utvidet fra 44 til 48 lag. De utgjøres slik:

De 26 klubbene som stiftet turneringen, de 12 beste lagene fra Europas seks største ligaer og ti wild cards - som sikrer at mesteren og finalistene fra Europas topp 12 nasjonale ligaer er med.

Gruppespillet starter i august, og det skal spilles 150 kamper før vinneren av Champions Hockey League kåres for sesongen 2015/2016.

• Luleå vant fjorårets turnering, etter å ha slått Frölunda 4-2 i finalen.

•• Norske Mathis Olimb (Frölunda) ble kåret til turneringens beste spiller, og han ble poengkongen med 24 poeng (7 mål/17 assists)-