Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Øivind A. Monn-Iversen: - Men trøsten er god, RBK

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NÅR ÅGE HAREIDE

i kveld mislykkes allerede i sitt første forsøk på å kopiere en av Nils Arne Eggens bragder, så kan han trøste seg med to ting:

Han har gjort Rosenborg til et bedre fotballag.

Og det vil komme en UEFA-cup umiddelbart etter denne Champions League-kvalifiseringen.

ROSENBORGS

resultater på bortebane de siste åra forteller alt om sjansene til å avansere i kveld. Og da snakker vi om resultater mot motstandere av Deportivo La Coruñas format, ikke om statistikken i kvalifiseringskamper som den i kveld.

LA CORUÑA

kan sammenliknes med de aller beste lagene Rosenborg har møtt i Champions League. Og Rosenborg kan sammenlikne seg selv med utgavene som har spilt seg til den fryktelig stygge bortestatistikken i samme turnering. Det er den samme stammen av spillere som er i aksjon i kveld. Sjansene er med andre ord små.

MEN MÅNEDENE

under Hareide gir grunn til litt optimisme av andre årsaker enn de rent følelsesmessige. Hvis vi legger et naturlig Rosenborg-fortrinn på denne tida av året - sesongsyklusen - i bunnen av en vurdering, så handler det om dette:

Større defensiv styrke.

Enkeltspilleres utvikling.

FRAMGANG

defensivt har vært et hovedmål for Hareide i forsøket på å gjøre Rosenborg bedre ute i Europa. På norske baner ser vi tegn på at han er godt i gang. Den samlede bevisstheten i laget virker litt større, samtidig som Vidar Riseth framstår som den perfekte makkeren til Erik Hoftun. Hurtige Riseth kompenserer for Hoftuns eneste mangel. Men i kveld skal dette praktiseres på et nivå de ikke har vært på siden fjorårssesongens smeller.

STÅLE STENSAAS

og keeper Espen Johnsen er to av de spillerne som har utviklet seg mest under Hareide. På grunn av tillit - og på bekostning av de to benkede Bosman-spillerne Janne Saarinen og Arni Arason. Arason har vært Rosenborgs klart beste spiller totalt i Champions League, mens Saarinen har holdt et høyere nivå internasjonalt enn Stensaas.

To enkeltspillere som følges ekstra i kveld. Men først og fremst handler det om et samlet Rosenborg som nok trenger flere økter med Hareide før de vinner kamper som dette.