Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Øivind A. Monn-Iversen: - Nei til mer ballbesittelse!

ÅGE HAREIDES

overgang til Rosenborg har gitt én umiddelbar effekt, én tendens og ett definert mål som etter hvert vil vises i praksis.

Effekten: Trenerskiftet har skapt den entusiasmen og konkurransementaliteten laget trengte.

Tendensen: RBK holder ballen mer i laget enn tidligere.

Målet: Rosenborg skal bli bedre defensivt.

DET SISTE

punktet er viktigst. Og på sikt vil Hareide garantert gjøre laget bedre defensivt.

Jeg er ikke like begeistret for ønsket om å bli mer ballbesittende. Og bestemt ikke når argumentet er at norske fotballspillere er så gode individuelt at en slik spillestil kan praktiseres.

Muligens i norsk tippeliga - av Rosenborg. Men ikke internasjonalt. Og det er først og fremst på den internasjonale scenen Åge Hareide skal gjøre Rosenborg bedre.

ROSENBORG HAR

to spillere med individuelle ferdigheter på internasjonalt nivå:

Ørjan Berg og Fredrik Winsnes.

De har nærteknikk, balanse og kvikkhet til å mestre de mange trange situasjonene en slik spillestil skaper.

De åtte øvrige utespillerne holder ikke samme standard. Selv på Tippeliga-nivå har Rosenborg unødvendige balltap som skyldes manglende ferdigheter. Mot internasjonale motstandere forsterkes svakhetene. Av og til på grensen til det pinlige.

JEG SKULLE

gjerne sett at Berg og Winsnes fikk legge premissene for hvordan Rosenborg skulle spille. Men det er et naivt ønske. En av Rosenborgs fremste suksesskriterier har vært nøkternheten rundt akkurat dette. Bevisstheten om at det er kollektivet Rosenborg som er så bra, ikke enkeltspillerne.

HAREIDE

ønsker naturligvis ikke å redusere den kollektive styrken. Likevel frykter jeg det blir effekten hvis han legger opp til mer ballbesittelse - og gir majoriteten av spillerne utfordringer de ikke mestrer.

Internasjonalt møter Rosenborg lag som stort sett er like godt organisert som de norske, men som har spillere som er generelt langt bedre i en-mot-en-situasjoner. Både offensivt og defensivt.

SLIKE LAG MÅ

møtes med fart og helhjerta gjennombrudd - ikke balltrilling som er tempodrepende, og som vil gjøre balltapene flere og grovere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media