Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Øivind A. Monn-Iversen: Oslo-krise igjen...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VANSKELIG Å

si hva vi Oslo-folk foretrekker: Et lag som har innsett at det ikke kan havne i toppen. Eller et par som prøver og prøver å nå dit - uten å lykkes. Det er i hvert fall slutt på tilstandene vi koste oss med for omtrent et år siden - da Vålerenga og Lyn ga Oslo den samme fotballtyngden som de fleste andre hovedsteder i Europa: To topplag og trøkk rundt lokaloppgjørene.

UVANT FOR

publikum, men antakelig mest for klubbene selv. Årets sesong viser at verken Vålerenga eller Lyn har klart å bygge videre på det fundamentet som ble lagt i fjor. Vålerenga kan til en viss grad unnskyldes. Det er neppe noen som har fulgt klubben som ikke nå aksepterer at økonomien må prioriteres.

PÅ DEN ANNEN SIDE:

Handlefriheten trener Kjetil Rekdal har etterlyst - og som først og fremst skulle blitt brukt på en spiss - har ikke vært mer innskrenket enn at det har havnet en haug med nye spillere i klubben. Men ingen spiss.

Med kjøpet av Sandefjords midtbanemann Jørgen Jalland kan Rekdal snart introdusere 0- 10- 0-formasjonen for fotballverden.

NEI DA, DET

var en spøk. Omtrent på nivå med den Rekdal serverte pressen da han vurderte seg selv som spiss etter 0- 3-tapet for Odd Grenland. Gårsdagens opptreden mot Skeid viste vel at miljøet ennå ikke er helt klar for skøyerstrekene til Rekdal.

FOR LYN

finnes det ingen unnskyldning. Avgangen til Teitur Thordarson føyer seg inn i rekken av hendelser som forteller noe om en klubb med alvorlige mangler.

Selv om det finnes eksempler på at suksess faktisk kan kjøpes, så likner Lyn beviset på det motsatte.

Men det er neppe for mange kroner som er problemet i Lyn. Mer at klubben mangler en grunnfilosofi - og profesjonelle og lojale spillere med tilhørighet.

I ØYEBLIKKET

har Oslo ett topplag: Skeid. Vel å merke hvis man definerer topplag som et lag som er i ferd med å nå toppen av sin egen kapasitet. Skeid er der nå - med semifinale i cupen og en trygg plassering litt over midten i serien. Men snart forsvinner et par av gutta som løp fra Vålerenga i går.

Det vet - og aksepterer - klubben. Derfor blir aldri Skeid et topplag. Men godt nok til å banke Vålerenga, og sikkert også Lyn.