Oj da, Myhre

Latteren satt løst etter Tyrkia-reprise på treninga.

BISLETT (Dagbladet.no): Thomas Myhre var tydelig tent på dagens landslagstrening, og var som vanlig aktiv og snakkesalig under spillsekvensene.

Men halvveis i den siste syvminutteren så det ut til at Myhre var fokusert på igangsettingen da Tettey fyrte av et skudd fra distanse.

Myhre så ut til å ha full kontroll, men ett ukonsentrert øyeblikk, og plutselig glapp ballen mellom hendene.

Vikings sisteskanse bråsnudde og kastet seg etter ballen, og forhindret så vidt det som kunne blitt en nærmest identisk reprise av uhellet mot Tyrkia.

- Oj, oj, oj, lød det fra sidelinja, og flere av motspillerne mente ballen var inne.

Men den vanligvis så blide Thomas Myhre er ikke spesielt klar for å spøke med tabbene som kostet ham plassen på landslaget.

- Jeg er dritt lei av å høre om det fra dere på hver samling, sier Myhre til Dagbladet.no.

- Har mye å revansjere

Oj da, Myhre

Han forstår imidlertid at glippene fra Frankfurt kommer opp igjen nå fordi det igjen er Tyrkia som er motstander. Men for Myhre selv, har akkurat det ingenting å si.

- Det eneste jeg kan si, er at om det var Tyrkia eller Litauen som sto på den andre banehalvdelen, så har ikke det så mye å si. Jeg har nok personlig å revansjere og er veldig oppsatt på å komme tilbake.

Thomas Myhre ble selv overrasket over hvor tungt han tok tabbene som kostet Norge seieren over Tyrkia på nøytral grunn. Men nå forsøker han å tenke minst mulig på det.

- Jeg tror ikke jeg utvikler meg verken som menneske eller som fotballspiller ved å ligge våken om natta på grunn av det som skjedde i Frankfurt. Men at jeg kommer til å bli minnet om det i all framtid, det er nok helt sikkert.

Keeperens lodd

Og at det blir gjort et nummer av en liten glipp på en trening fem dager før kamp, preller også av.

- Jeg forholder meg til mennesker som faktisk har litt peiling og ser at det ikke bare er eventuelt meg som gjør feil på trening, sier han.

Og som keeper er han vant til at det blir sterkt fokus om man først gjør noe feil.

- Det har jeg ingen problemer med å takle, det er den posisjonen du lever i som keeper. Det får store konsekvenser om du gjør noe så alvorlig som jeg gjorde. Det får man ta med rak rygg selv om det selvsagt har vært tøft.

- Opdal er best

Myhre er glad at han har vært tilbake i troppen i høst, og har ambisjoner om å vinne tilbake plassen på sikt.

- Jeg er med og konkurrerer blant tre keepere. Jeg synes Håkon (Opdal) har prestert meget, meget godt både på klubblag og landslag i hele år. Det er ikke noen tvil om at det er han som står på lørdag.

Og blir det EM, vet Myhre hva som kreves for en plass på laget.

- Jeg må presterte bedre i Viking neste år enn hva jeg gjorde i høst, og prestere bedre på landslagstreninger. Jeg er fortsatt sulten og mener jeg kan bli en bedre keeper, sier Myhre.

- HÅKON ER BEST:</B> Thomas Myhre (t.v.) vet at han må prestere enda bedre for å vinne tilbake landslagsplassen fra Håkon Opdal (i bakgrunnen).