O.J.-saken:

O.J. Simpson kan snart være en fri mann: - Avskyelig

De etterlatte kommer seg ikke videre.

SNART FRI MANN IGJEN? O.J. Simpson avbildet under «århundrets rettssak» 13. juli 1995. I oktober er Simpson aktuell for prøveløslatelse i forbindelse med en annen dom. Foto: NTB Scanpix/Steve Grayson
SNART FRI MANN IGJEN? O.J. Simpson avbildet under «århundrets rettssak» 13. juli 1995. I oktober er Simpson aktuell for prøveløslatelse i forbindelse med en annen dom. Foto: NTB Scanpix/Steve Grayson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 12. juni 1994 ble Nicole Brown Simpson og Ron Goldman funnet knivdrept i førstnevntes hus. O.J. Simpson, Nicole Browns eksmann, ble pågrepet kort etter.

Den påfølgende rettssaken og frikjennelsen av fotball- og film-ikonet O.J. er en av nyere amerikansk histories mest omtalte, og spesielt det siste året har saken fått stor oppmerksomhet, mye på grunn av dramaserien «The People vs. O.J.Simpson» og den nylig oscarnominerte dokumentaren «O.J.: Made In America».

Det er også andre årsaker til at Simpson er tilbake i nyhetsbildet, i oktober er 69-åringen aktuell for prøveløslatelse fra fengsel.

Familien til Ron Goldman frykter den dagen.

- Jeg føler avsky, sa faren Fred Goldman i et nylig intervju med ABCs Good Morning America.

- Fortsatt den dag i dag sliter jeg med at han ble frikjent i straffesaken. Alt lå der, alt var på plass. Men for mye annet søppel ble blandet inn, sier Goldman.

Ble dømt i sivil rettssak

O.J. Simpson ble frikjent av juryen etter et enestående mediesirkus av en rettssak, men tapte et sivilt søksmål mot familien til Goldman og Nicole Brown i 1997.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer