I TRØBBEL: Dommer Dag Vidar Hafsås oppfordret Brann-benken til å ta Kim Ojo av banen før han så seg nødt til å vise ut nigerianeren. Det var en oppfordring som ble tatt til følge. Foto: Digitalsport
I TRØBBEL: Dommer Dag Vidar Hafsås oppfordret Brann-benken til å ta Kim Ojo av banen før han så seg nødt til å vise ut nigerianeren. Det var en oppfordring som ble tatt til følge. Foto: DigitalsportVis mer

- Ojo har mistet troverdighet

Godset-kaptein Alexander Aas stiller seg uforstående til Brann-beskyldninger om ufint spill.

Strømsgodset - Brann 1-0 (0-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset hadde på forhånd lagt en plan for å stoppe Brann-kometen Kim Ojo, men Ojo bidro også til å sette seg selv ut av spill.

Nigerianeren gikk etterhvert så sur på Marienlyst at dommer Dag Vidar Hafsås kalte til seg Brann-kaptein Erik Mjelde for å oppfordre ham til å be benken om å ta ham av banen før kamplederen så seg tvunget til å vise ham ut.

Etter 80 minutter tok trener Rune Skarsfjord konsekvensene av at Ojo nærmet seg et rødt kort, og erstattet ham med Bentley. Det mente Ojo var en riktig avgjørelse, samtidig som han kom med kraftige beskyldninger mot Godset-forsvaret.

- Treneren gjorde rett i å bytte meg ut med tanke på neste kamp. De prøvde å skade meg, og han tok meg av banen. Jeg tror han gjorde det rette, sier Ojo.

- Han var redd du skulle få rødt kort?

- Ja, eller at jeg ble skadet.
Godset-kaptein Alexander Aas stiller seg uforstående til beskyldnigene fra Ojo, og mener Brann-spissen får begynne med seg selv før han går løs fra andre.

- Da må han virkelig gå i seg selv, det mener jeg seriøst. Han begynner å miste litt troverdighet. Han skjeller ut folk i Nybergsund, og nå sier han at vi prøver å skade ham. Det synes jeg er usaklig av ham å si, sier Aas.
Aas' stopperkollega Glenn Andersen mener at Ojo spilte tøft, men så ikke nødvendigvis noe galt i det:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er jo fotball og tette dueller, sånn er det. Han klinker til i duellene, og det er ikke noe feil i det.

Holder følge i toppen De færreste regnet med at Strømsgodset mot Brann ville være en toppkamp etter sju serierunder, men det sto om mulig serieledelse for begge lag på Marienlyst Stadion i kveld.

Målløse kamper er en sjeldenhet når Godset og Brann er i aksjon. Og til tross for en mengde sjanser begge veier - Brann hadde den største, Godset de fleste - så det lenge ut til at ingen ville få det forløsende ledermålet.

Fem minutter før slutt lyktes det endelig for vertene, etter et vedvarende press i 2. omgang:

Et frispark ble slått inn mot bakre stolpe, der innbytter Alfred Sankoh fikk det enkelt med å slå Hassan El Fakiri i lufta. Han headet ballen på lissa til Glenn Andersen, som bare kunne spasere inn 1-0 i åpent mål.

Dermed holder Strømsgodset følge med Tromsø på toppen av tabellen, mens Brann måtte se seg slått på bortebane for første gang i år.

De kan likevel ikke klage altfor mye ut fra spill og sjanser - og det er ingen skam å tape mot et lag som nå står med formidable 19-3-3 på sine 25 siste hjemmekamper i Tippeligaen.

Brann best i starten Brann gikk respektløst til verks på en av Tippeligaens vanskeligste bortearenaer og burde tatt ledelsen etter et snaut kvarter:

IRRITERT PÅ OJO: Alexander Aas oppfordrer Kim Ojo til å ta et oppgjør med seg selv etter at nigerianeren påsto at Godset-kapteinen og makker Glenn Andersen gikk inn for å få ham utvist.Foto: Digitalsport
IRRITERT PÅ OJO: Alexander Aas oppfordrer Kim Ojo til å ta et oppgjør med seg selv etter at nigerianeren påsto at Godset-kapteinen og makker Glenn Andersen gikk inn for å få ham utvist.Foto: Digitalsport Vis mer

Kim Ojo var mye sterkere enn Glenn Andersen og gikk seirende ut av en skulder mot skulder nede ved dødlinja. Erik Mjelde kom stormende inn i feltet og fikk ballen på tilnærmet åpen kasse. Men Brann-kapteinen fikset ikke spretten og måket ballen opp på Gulskogen-tribunen - en klassikermiss fra Mjeldes normalt presiste venstrefot.

- Jeg er litt misfornøyd med pasningen Kim gir. På kunstgress spretter ballen helt jævlig, og jeg var ikke forberedt på at den kom så fort. Den ble litt for høy for meg og jeg fikk ikke foten over ballen, er Mjeldes forklaring på det smått uforklarlige.

Samme mann fikk en ny sjanse til gi rødtrøyene 1-0 fem minutter senere. Denne gangen kombinerte han med Guastavino, som åpnet hele Godset-forsvaret med en utsøkt flikk. Plutselig var Mjelde alene med keeper, men utskjelte Adam Larsen Kwarasey leste dribleforsøket og avverget baklengs.

Strømsgodset var heller ikke ufarlige, og Anders Ågnes Konradsen var som regel involvert de gangene det ble farlig foran Brann-målet. Med et småfrekt hælspark ga han Øyvind Storflor muligheten fra 10-11 meter etter halvspilt omgang, men skuddet fra skrått hold snek seg en meter utenfor.

Ojo og Aas kranglet Hovedpersonen i 1. omgang var likevel mannen som har fått heltestatus i Bergen i løpet av de første serierundene: Kim Ojo. I Drammen var nigerianeren derimot meget upopulær, etter noen tøffe dueller med Godset-kaptein Alexander Aas.

De to var stadig i tottene på hverandre, og da Ojo satte en albue i mellomgulvet på Aas og fulgte opp med å kjefte dommeren huden full fordi han ga vertene frispark, eskalerte det for alvor.

Like etter ble Ojo liggende nede og vri seg like foran Godsetunionen, etter nok en god Brann-sjanse. Hjemmefansen svarte med en øredøvende pipekonsert - ikke minst da Ojo reiste seg og klappet mot dem før han igjen sprang inn på banen.

Litt senere viste han seg på godt og vondt igjen: Først på godt, da han parkerte Glenn Andersen og ble holdt i trøya til et krystallklart Brann-frispark. Etter at fløyta hadde gått valgte likevel Ojo å takle Godset-stopperen, og Brann-spissen virket såpass irritabel at trener Rune Skarsfjord må ha begynt å bekymre seg for et rødt kort.

Ojo hentet seg inn til pause og fikk trolig beskjed i garderoben om å passe på temperamentet.

Godset styrte etter pause Strømsgodset gikk ut i hundre i 2. omgang og trykket gjestene tilbake fra start. Ola Kamara headet like utenfor etter noen få minutter, og Anders Konradsen og Muhamed Keita ga Brann-forsvaret mer enn nok å hanskes med.

Gjestene var bare unntaksvis på Godsets banehalvdel, men slett ikke ufarlige på overganger. Krister Aunan pådro seg kveldens klareste gulkort da han holdt igjen Guastavino idet Brann var i ferd med å komme to mot én, og Kim Ojo traff dårlig da han kunne stanget inn sitt sjette seriemål for sesongen.

Etter hvert handlet det likevel bare om Strømsgodset. Ola Kamara trodde nok han hadde gjort det for vertene da skuddet hans strøk stolpen kvarteret før slutt, men det skulle bli en gledens dag i Drammen likevel.

Glenn Andersen, som sleit fælt med Kim Ojo i 1. omgang, var på rett plass til rett tid fem minutter før slutt og fikset første Godset-seier på tre kamper, og den fjerde hjemmeseieren av fem mulige så langt i år.

- Ikke Barcelona ennå Matchvinneren avslører litt av hemmeligheten bak de gode resultatene på Gamle (kunst-)Gress.

FIKK UTTELLING: Strømsgodset dominerte stort etter pause, men lenge så det ut til å ende målløst på Marienlyst Stadion. Fem minutter før slutt dukket Glenn Andersen opp på en dødball og reddet tre poeng for vertene.Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
FIKK UTTELLING: Strømsgodset dominerte stort etter pause, men lenge så det ut til å ende målløst på Marienlyst Stadion. Fem minutter før slutt dukket Glenn Andersen opp på en dødball og reddet tre poeng for vertene.Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer

- Det er stadion og kunstgresset. Jeg vet at det er mange som ikke liker å komme hit, og er nervøse for det. Når vi samtidig trives så godt på det blir det bra, sier Andersen, som tror Godset kan bli værende der de er nå - i medaljestriden.

- Målsettinga vår er å oppretteholde vår gode hjemmestatistikk, og bli litt bedre borte. Klarer vi det kan vi havne veldig høyt.
- I hvert fall medalje?

- Det tror jeg også. Vi tok en fin skalp da vi slo Viking på bortebane, og det lover godt. Det var synd vi ikke greide det mot AaFK sist, men de var gode og vi kan ikke vinne hver gang heller. Da hadde vi vært Barcelona.