SENKET VIF: Branns Kim Ojo scoret to mål i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Brann på Ullevaal Stadion i ettermiddag.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SENKET VIF: Branns Kim Ojo scoret to mål i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Brann på Ullevaal Stadion i ettermiddag. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Ojo sørget for VIFs første hjemmetap på 561 dager

Tapte 0-2 mot Brann.

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga - Brann 0-2

561 dager er det siden Martin Andresen og Vålerenga har tapt en hjemmekamp på Ullevaal Stadion. Da var det daværende Sandefjord-spiller Erik Mjelde som scoret vinnermålet i 2-1-seieren til Sandefjord.

I dag skjedde det igjen.

- Vi tapte mot et bedre lag i dag. Det går for raskt for oss. Brann var bedre enn oss i angrepsspillet og på kontringer, sier VIF-trener Martin Andresen til TV 2.

Brann-trener Rune Skarsfjord var strålende fornøyd etter kampen.

- Jeg føler stor glede. Å vinne borte mot VIF er helt greit, underdriver Skarsfjord.

Dagens helt tar ikke æren selv.

- Jeg takker Gud for lagkameratene. De gjorde det lett for meg. Jeg takker Gud for denne seieren, sier Kim Ojo til TV 2 i kjent stil.

VIF sleit Mjelde var tidlig frampå igjen og scoret etter 10 minutter, men dommer Svein Erik Edvartsen annulerte korrekt for offside. Åtte minutter senere smeller det det nok engang fra Bergenslaget.

Branns Bjørnar Holmvik legger en perfekt slått corner. I feltet får Kim Ojo stå het alene og pannebraske inn ledelsen og sitt tredje mål i Bergensdrakta.

Vålerenga sleit innledningsvis på denne grønne Ullevaal-matta. Lite bevegelse og mange feilpasninger preget store deler av de første 45 minuttene. De småsjansene vertene kom til var på dødballer eller smårusk fra sisteskansen Piotr Leciejewski.

Kampens største VIF-sjanse kom etter 36 minutter.

Mohammed Fellah mottar ballen på 16 meter. Upresset og alene med Leciejewski —setter midtbanespilleren ballen en halvmeter utafor.

Etter hvilen var vertene nærmest scoring igjen. Branns keeper Leciejewski sleiver på et utspill og gir Vålerenga en gratismulighet. Fra fire meter upresset header Fegor Ogude ballen over.

Gjorde alt sjøl Så var det gjestenes tur minutter senere. Birik Sævarsson kommer på en glimrende løp fra backposisjon, men alene mot Lars Hirschfeld klarer han ikke holde hodet kaldt. Også han brenner en gigantisk mulighet.

Vålerenga prøvde og prøvde, men ble for stillestående og manglet gode offensive løp.

Etter 74 minutter var det duket for Kim Ojo igjen. Den tidligere Nybergsund-spilleren gjør alt på egenhånd. Han tar elegant ned ballen, drar av en VIF-spiller og setter ballen kontant nede i hjørnet.

- Vi er ikke dyktige nok. Vi har for lite tempo i ballen, og taper så å si alt av dueller, sier VIF-kaptein Kristofer Hæstad til TV 2.