Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ojo takket Jesus, så ble han veldig sinna på Nybergsund

Ojo viste igjen klasse med mål og assist i Branns nedsabling av Lillestrøm. Etter kampen luftet han meningene sine om gamleklubben.

KNUSTE LSK:  Kim Ojo klemmer trenerne etter scoring mot LSK. Resten av Brann-spillere jubler. Foto: Erlend Aas, Scanpix
KNUSTE LSK: Kim Ojo klemmer trenerne etter scoring mot LSK. Resten av Brann-spillere jubler. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer

ÅRÅSEN (Dagbladet): Både Lillestøm og Brann fikk en kjempestart på Tippeliga-sesongen med seier over Stabæk og Rosenborg i første serierunde.

Før kampen på Åråsen var det derfor store forventninger til begge lagene. Spesielt om Anthony Ujah kunne følge opp den fantastiske kampen mot Stabæk, og om Brann har hentet gull i hans landsmann Kim Ojo.

Og det er hvertfall ingen tvil om at Kim Ojo har bestemt seg for å ta årets Tippeliga med storm.

Kim Ojo var et uromoment for LSK-stopperne Frode Kippe og Steinar Pedersen i hele kampen. I løpet av kampens ti første minutter scoret han ett mål, og bidro med en målgivende pasning på lekkert vis til Diego Gustavino.

Brann ble av mange - og blir kanskje fortsatt - tippet å kjempe en kamp for å overleve i eliteserien.

Etter 4-1-seier på Åråsen og 2-1 mot Rosenborg har de derimot fått en drømmestart på serien. Mye takket være Ojos imponerende sesongstart i Brann-trøye.

Vil ikke snakke om gamleklubben Som vanlig sendte Ojo æren oppover i systemet.

- Det var en veldig bra kamp. Jeg er veldig takknemlig til Jesus for at vi fikk det vi kom for, sa Ojo til TV2s Harald Bredeli, i et legendarisk etter-kampen-intervju.

- Sist gang takket du Gud, nå er det Jesus ..?

- Ja, Jesus er Guds sønn, jeg må være takknemlig uansett. Det er det jeg tror på.

Gleden ble imidlertid snudd til sinne da Ojos tidligere klubb, Nybergsund, kom opp som tma.

- Akkurat nå tenker jeg ikke på Nybergsund. Jeg blir sint når jeg tenker på Nybergsund, sa Ojo.

Men Bredeli ga seg ikke og fortsatte å spørre om hvordan det var å komme fra Nybergsund til Brann og storsuksess i de to første kampene.

- Jeg orker ikke å snakke om Nybergsund, sa Ojo og ristet oppgitt på hodet og pustet tungt, bare ved tanken på sin tidligere klubb.

Mål og assist Kim Ojo startet der han avsluttet i forrige serierunde. Først scoret han et fint mål allerede etter sju minutters spill.

Etter et innlegg fra Rudolph Austin, demper Ojo ballen og vender lynraskt, før han banker ballen opp i motsatt vinkel. En fantastisk prestasjon av spissen.

Kun to minutter senere sto Ojo for like god prestasjon - men denne gangen som servitør.

Etter et innkast på venstresiden trikser han med ballen mens han vender bort to LSK-spillere. Deretter slår han en krempasning til Gustavino som er alene mot keeper. Gustavino beholder roen, vender bort keeper Magnusson, og scorer 2-0.

Brann var klart best de første 25 minuttene.

Men så var det duket for Anthony Ujah - som tydeligvis hadde sett seg lei på at Ojo herjet på motsatt banehalvdel.

På bakerste stolpe dukket Ujah opp, og headet i mål etter et innlegg fra Karim Essediri som Björn B. Sigurdarson stusset videre. Da var det spilt i 29 minutter.

LSK meldte seg på i kampen igjen - og tok over initiativet i kampen. Den siste halvdelen av omgangen styrte Lillestrøm.

Frekt frispark Rett før slutt ga gjestene kanarifansen et nytt slag i trynet. Brann fikk frispark på kanten av 16-meteren. Gustavino fyrte av mot nærmeste stolpe, og der dukket Zsolt Korcsmar opp og styrte ballen i mål til 3-1.

I andre omgang klarte ikke Lillestrøm å ta grep om kampen.

Mest oppmerksomhet fikk derimot Kim Ojo da han ble liggende nede etter en takling kvarteret ut i omgang. Kanarifansen skrek og var tydelig forbanna, mens Ojo jogget inn på banen igjen etter tre-fire minutter og pekte mot himmelen.

Noen minutter senere la Birkir Sævarsson på til 4-1 til bergenserne etter en fin stikker fra Carl Erik Torp.

LSK klarte aldri true ledelsen til Brann, og bergenserne topper tabellen sammen med Start og Vålerenga på seks poeng.

- Gullet kommer «hem» Ujah, som riktignok scoret et mål, var skuffelsen selv etter kampen.

- Denne kampen viser at man ikke kan tippe noen kamper i Tippeligaen, alle resultatene overrasker. Vi møtte et godt lag og vi spilte dårlig, det er ingen unnskyldning, sa Ujah til TV2.

Brann-trener Rune Skarsfjord kunne trapt tro at hans nedrykksdømte lag nå står med seks poeng etter to kamper - mot Rosenborg og Lillestrøm.

- Vi er litt rustne mot slutten av første omgang, ellers er vi veldig bra, sa Skarsfjord til TV2, før han skryter av spillerne.

- Det er spillerne som utfører deette. Det er fantastisk det de gjør, de fortjener alle blomstene de kan få.

- Dette er en bedre start enn jeg kunne drømt om. Nå gleder vi oss fryktelig til å spille hjemme lørdag.

- Og nå skal «gullet hem»? spør TV2s Bredeli.

- Det blir vanskelig å rote bort gullet på de siste 28 kampene, sa Skarsfjord og gliste sitt største smil.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media