Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OK, men mye å rette på

Norge holdt et seierssugent Italia til 0-0 i Pisa og reiser til den viktige EM-kampen i Hellas med 12 strake bortekamper uten tap. Men mye må bli bedre dersom Nils Johan Semb skal få det trivelig på laglederbenken i Aten.

Norge slet tungt i 1. omgang og hadde griseflaks som unngikk baklengsmål før pause. Forover skapte Norge veldig lite, men beholdningen er at laget tettet igjen bakover i annen halvdel. Da gikk lufta ut av både Italia og lagets offensive kraft Roberto Baggio.

Ole Gunnar Solskjær kjempet en håpløs kamp som enslig norsk spiss, og sloss med ryggen mot mål om lange oppspill. Lagkameratene var heller ikke hissige nok på å få ballen framover, og i perioder florerte støttepasningene.

Erik Mykland gjorde et velkomment comeback i landslagstrøya. Han var både ballvinner og pådriver, og viste hva han kan med ballen. Men han ønsker seg sikkert et mer offensivt norsk spill når han skal vise seg fram «hjemme» på Olympiastadion 27. mars.

Forfall

Norges utgangspunkt i dag var ikke det beste. Semb fikk tre forfall før reisen til Italia, og to til på selve kampdagen. Erik Hoftun måtte gi tapt for skade og Roar Strand for sykdom. Hoftun var savnet i en bakre firer som slet tungt i 1. omgang, selv om erstatter Bjørn Otto Bragstad klarte seg bra. Strands løpsstyrke ville også gjort det norske spillet godt.

Strand kom inn likevel da Ståle Solbakken ble skadet midt i 2. omgang, en skade som dessverre så alvorlig ut.

Tross skadeproblemene og en real bakoversveis i 1. omgang klarte Norge å temme Italia etter pause. Da skapte hjemmelaget, som hadde flere kjempesjanser i føste halvdel, nesten ingenting.

Stormløp

Italia innledet kampen med et stormløp i regi av Roberto Baggio, som spilte sin første landskamp på fire måneder og prøvde å ta igjen det tapte så fort som mulig. Det ga to kjempesjanser på de åtte første minuttene.

I det 6. minutt bommet Norges midtstoppere på et Baggio-framspill som fant spydspissen Marco Delvecchio. Alene med keeper skjøt han utenfor.

Halvannet minutt senere slurvet Norge og mistet ballen dypt inne i egen sone. Baggio startet våkent og ble felt av Bjørn Otto Bragstad en halvmeter utenfor straffefeltet. Det påfølgende frisparket sendte Baggio i innsiden av stolpen. Ballen trillet langs mållinjen før den forsvant ut av faresonen.

Norges bakre firer hang dårlig sammen, og André Bergdølmo slet veldig både med plasseringene og klareringene. Den norske midtbanen vant ballen titt og ofte, men spilte stadig på tvers og bakover i stedet for å gripe overgangsmulighetene.

Stor sjanse

Norge skapte bare en sjanse i kampen, men den var stor og kom i en periode hvor det norske laget var godt med. I det 25. minutt la Solbakken igjen til Håvard Flo som spilte til bedre plasserte Solskjær. Alene med keeper valgte han å skyte tidlig, og Angelo Paruzzi kastet seg og slo ballen ut.

Italia kjørte opp tempoet igjen mot slutten av omgangen og skaffet et par sjanser til. I det 35. minutt kom Eusebio Di Francesco gjennom, igjen etter forarbeide av Roberto Baggio. Han ble løpt opp av Johnsen og taklet ballen fram til Delvecchio som ble avblåst for offside før han scoret.

I det 43. minutt kom lagkaptein Paolo Maldini fram på venstresiden og fant Delvecchio som med et flygende saksespark traff motsatt stolpe. Men han burde vært avblåst for å dytte bort Bergdølmo i sin jakt på ballen.

Det var kampens siste sjanse. 2. omgang ble et gjesp for de som vil se sjanser og underholdning, men en oppmuntring for Semb i jakten på defensiv kontroll som kan gi poeng i Aten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media