Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Okeke er en desperat mann

Den tidligere toppsprinteren Aham Okeke er for tredje gang innblandet i en dopingskandale. En 21 år gammel Oslo-sprinter hevder at Okeke prøvde å lure ham til å smugle med seg en pakke med dopingmidler til en treningsleir på Lanzarote. - En desperat handling fra en desperat mann, sier 21-åringen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den to ganger tidligere dopingdømte Aham Okeke reiste på treningsleir til Lanzarote 29. desember. Han er sjokkert over de nye dopinganklagene.

- Aham er bestyrtet og føler seg utsatt for et komplott, sier advokat Aasmund Sandland til Dagbladet.

Han snakket med Okeke i går klokka 16.00 og kommer over helga til å be Okeke politianmelde saken.

- En etterforskning vil nok raskt avsløre sakens reelle fakta, sier Sandland.

Dolket i ryggen

Sandlands uttalelser fra Okeke får den 21-årige Oslo-sprinteren til å se rødt.

- Jeg er utrolig skuffa, forbanna og lei meg over at han prøver å gi meg skylda, men er egentlig ikke overraska. Aham er desperat, sier han.

Ifølge opplysninger Dagbladet sitter inne med fikk den talentfulle 21-åringen overlevert en pakke i en butikk i Bogstadveien 29. desember - samme dag som Okeke reiste til Lanzarote- og skulle ta med seg denne til treningssenteret La Santa Sport noen dager seinere.

Men 21-åringen fattet mistanke, åpnet pakken, fant dopingmidler og forsto i følge sin forklaring med en gang at han var forsøkt brukt som smugler.

Ren samvittighet

- Aham kan engasjere så mange advokater han vil - gjerne advokatene til O.J. Simpson - jeg har samvittigheten ren, sier 21-åringen.

Han oppfatter det som om Okeke prøver å frikjenne seg sjøl, og det sårer ham voldsomt.

- Jeg har støtta Aham hele tida. Stått bak ham i forsøket på å bli frikjent. Nå forsøker han å bruke meg, sier han.

Han gikk direkte til Norges Friidrettsforbund (NFIF) med pakken, har avgitt skriftelig forklaring og forholder seg nå passiv inntil han får ny beskjed.

NIF overtar

Etter et seint kveldsmøte i går, besluttet NFIF å oversende doping-saken til Norges Idrettsforbund (NIF) for videre behandling.

- Enhver sak av denne art er til skade for idretten, sier NFIFs generalsekretær Trond Pedersen til Dagbladet.

  • Okeke trener etter planen på Lanzarote fram til 19. januar. Hans personlige trener Trond Knaplund og hekkeløper Gaute Gundersen er også på treningsleiren. Advokat Sandland skal over helga ha en lengre samtale med ham.

- Dette blir en politisak. Foreløpig står det påstand mot påstand, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!