Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Okeke tok ut sinnet

Aham Okeke bestemte seg for å bli kvitt litt sinne og frustrasjon i Göteborg i går. Det endte med andreplass og ny pers på 60 meter i hans første konkurranse på nesten fire år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppladningen til comebacket har vært turbulent. For tre uker siden ble Aham Okeke beskyldt for å være involvert i sin tredje dopingsak på fire år, og resten av det norske sprintmiljøet har truet med å boikotte Okeke.

- Dopingbeskyldningene og boikottsnakket har tatt skikkelig på. Men jeg bestemte meg for å bruke sinnet og aggresjonen på banen isteden. Og det klarte jeg, sier Okeke til Dagbladet.

Han gjorde unna de 60 metrene på 6,76, og ble nummer to i Röblå Vinter-stevnet i Göteborg i går. Det er ny personlig rekord med nesten ett tidel og bare ett lite hundredel bak kvalifiseringskravet til årets innendørs-EM. Men det var ikke tida som gledet aller mest.

- Det første jeg tenkte på da jeg gikk i mål, var at det er godt å være tilbake igjen. Nå tar jeg en konkurranse om gangen og håper å fortsette denne utviklingen fram mot sesongens store mål; friidretts-EM til sommeren, sier Okeke.
Som ikke ønsker å si noe om dopinganklagene som er blitt rettet mot ham.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!