Okeke tok ut sinnet

Aham Okeke bestemte seg for å bli kvitt litt sinne og frustrasjon i Göteborg i går. Det endte med andreplass og ny pers på 60 meter i hans første konkurranse på nesten fire år.

Oppladningen til comebacket har vært turbulent. For tre uker siden ble Aham Okeke beskyldt for å være involvert i sin tredje dopingsak på fire år, og resten av det norske sprintmiljøet har truet med å boikotte Okeke.

- Dopingbeskyldningene og boikottsnakket har tatt skikkelig på. Men jeg bestemte meg for å bruke sinnet og aggresjonen på banen isteden. Og det klarte jeg, sier Okeke til Dagbladet.

Han gjorde unna de 60 metrene på 6,76, og ble nummer to i Röblå Vinter-stevnet i Göteborg i går. Det er ny personlig rekord med nesten ett tidel og bare ett lite hundredel bak kvalifiseringskravet til årets innendørs-EM. Men det var ikke tida som gledet aller mest.

- Det første jeg tenkte på da jeg gikk i mål, var at det er godt å være tilbake igjen. Nå tar jeg en konkurranse om gangen og håper å fortsette denne utviklingen fram mot sesongens store mål; friidretts-EM til sommeren, sier Okeke.
Som ikke ønsker å si noe om dopinganklagene som er blitt rettet mot ham.