FERDIG I VIKING-LEDELSEN: Arne Larsen Økland har hatt mange roller i toppfotballen - her fra tida som assistenttrener for landslaget midt på 1990-tallet. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
FERDIG I VIKING-LEDELSEN: Arne Larsen Økland har hatt mange roller i toppfotballen - her fra tida som assistenttrener for landslaget midt på 1990-tallet. Foto: Erik Johansen / NTB ScanpixVis mer

- Økland slutter på dagen som Viking-direktør

Ifølge Stavanger Aftenblad.

Arne Larsen Økland (60) har bestemt seg for å slutte som Vikings klubbdirektør, skriver Aftenbladet. Klubben bekrefter også dette i en pressemelding.

- Da jeg ble ansatt i Viking, lovet jeg at jeg skulle være i to-tre år. Jeg har vært i tre. Det har vært utfordrende, men kjekke år. Jeg har trivdes veldig godt i Viking. Viking er samtidig i en krevende situasjon. Det er greit at noen andre kan ta fatt på de oppgavene som ligger foran klubben, opplyser Økland.

60-åringen ga seg på dagen.

Økland har ikke klart å oppfylle de målene klubben satte seg i den siste treårsperioden, og ifølge Aftenbladet skal den siste tiden ha vært svært belastende for den tidligere fotballspilleren.

- Vi er inne i en ny prosess, og da må det være lov for folk å ta stilling til om de ønsker å være med videre. Jeg har stor respekt for Arnes avgjørelse, og jeg har stor respekt for den jobben han har gjort i Viking, sier styreleder Charlie Granfelt.

Under det forrige styremøte skal Øklands plan og budsjett for 2015 ha blitt nedstemt og utsatt. Det medførte blant annet at alle planlagte ansettelser og forsterkninger sportslig ble satt på vent inntil det nye styret følte de hadde full oversikt over situasjonen i klubben, skriver Aftenbladet.

Henning Johannessen tar over som midlertidig direktør.

- Jeg har gjort dette før og er klar til å stille opp og ta et tak i en vanskelig situasjon, sier Johannessen.

(NTB)