Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Økokrim ble advart om kampfiksing i 2009

Norsk Tipping reagerte på høye innsatser.

OVERRASKET: En rekke kilder med innsikt i gamblermiljøet sier til VG at de er overrasket over at verken Norsk Tipping eller politiet grep inn tidligere mot spillkiosken i Oslo. Foto: Christian Monge Hugsted
OVERRASKET: En rekke kilder med innsikt i gamblermiljøet sier til VG at de er overrasket over at verken Norsk Tipping eller politiet grep inn tidligere mot spillkiosken i Oslo. Foto: Christian Monge Hugsted Vis mer

Norsk Tipping varslet politiet allerede i 2009 om spillkiosken som er i sentrum for kampfiksingen i norsk idrett.

En rekke kilder med innsikt i gamblermiljøet sier til VG at de er overrasket over at verken Norsk Tipping eller politiet grep inn tidligere mot spillkiosken i Oslo.

Innehaveren av kiosken, som ble varetektsfengslet 26. juli, mistenkes for å være hovedmannen i et nettverk av spillkommisjonærer som tok imot for høye spill og organiserte kampfiksing.

- I mars 2009 varslet vi Økokrim om det vi anså som irregulære økonomiske forhold ved denne spillkommisjonærens virksomhet. Det var ikke snakk om mistanke om kampfiksing, men høye innsatser som vi reagerte på, sier kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping Einar Busterud til VG.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media