ENKELT VIDERE: Ezinne Okparaebo vant sitt forsøksheat på en tid bare ni hundredeler svakere enn egen norsk rekord.Foto: SCANPIX
ENKELT VIDERE: Ezinne Okparaebo vant sitt forsøksheat på en tid bare ni hundredeler svakere enn egen norsk rekord.Foto: SCANPIXVis mer

Okparaebo enkelt videre til EM-semifinale

Vant sitt forsøksheat på 100 meter.

||| BARCELONA/OSLO (Dagbladet): Ezinne Okparaebo er klar for EM-semifinale på 100 meter etter at 22-åringen vant sitt forsøksheat på tida 11.35 i 0,7 sekundmeter motvind.

BUL-sprinteren fikk en meget god start, og hadde kunne enkelt kontrollere inn til en tid ni hundredeler svakere enn hennes egen personlige bestenotering og norske rekord, satt på Bislett i juni.

- Jeg er kjempefornøyd. Jeg tenkte at jeg måtte begynne med å fosse ut av blokka og gi alt i starten, og heller se an litt lenger ut i løpet hvordan jeg lå an, oppsummerer hun.

- Litt breialt å nærme seg norsk rekord allerede i et forsøksheat?

- He-he, jeg tenker ikke på tida uansett. Så lenge jeg kom videre, er det samme for meg hva tida ble, sier Okparaebo til Dagbladet.

Nest beste tid Myriam Soumaré fra Frankrike ble klokket inn på samme tid som den norske jenta, men dømt bak. Uansett slakket Okparaebo av noe på farten mot slutten, og hadde full kontroll på avansement.

- Jeg forsøkte å ikke brenne for mye krutt siden jeg har flere løp foran meg, poengterer Okparaebo.

De tre beste i hvert heat gikk direkte videre til semifinale, mens ytterligere fire gikk videre på tid. Okparaebos tid var den nest beste av samtlige i forsøksheatene. Bare tyske Verena Sailer var bedre med 11,27 i det tredje heatet.

Akinyemi ut med strekk For Norges andre representant på 100 meter, Folake Akinyemi, endte forsøket på 100 meteren på ulykksalig vis.

20-åringen holdt godt følge med teten, men drøyt halvveis i løpet, pådro hun seg en strekk i baksiden av låret, og ble liggende på tartandekket med store smerter før hun forlot EM-arenaen på båre.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

UHELDIG: Folake Akinyemi var uheldig og pådro seg en strekk i baksiden av låret midtveis i sin 100 meter.Foto: SCANPIX
UHELDIG: Folake Akinyemi var uheldig og pådro seg en strekk i baksiden av låret midtveis i sin 100 meter.Foto: SCANPIX Vis mer