Okparaebo greit til semifinale

Kontrollerte inn til tredjeplass i forsøket.

TRYGT VIDERE: Ezinne Okparaebo endte på tredjeplass i sitt forsøksheat og tok seg dermed direkte videre til semfinale på 100 meter.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TRYGT VIDERE: Ezinne Okparaebo endte på tredjeplass i sitt forsøksheat og tok seg dermed direkte videre til semfinale på 100 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): En formsterk Ezinne Okparaebo har seilt opp som medaljekandidat i friidretts-EM i Helsinki.

På mesterskapets første dag gjorde 24-åringen det som krevdes for å gå direkte videre til semifinale, men ikke så mye mer i forsøksheatet på 100 meter.

- Dette var et bra løp, og særlig starten satt bra. Jeg hadde god kontroll og bare cruiset inn, for det eneste som telte var å komme seg videre, sier hun til NTB.

Tenker ikke på konkurrentene BUL-sprinteren løp inn til en tredjeplass med tida 11,27, hundredelet bak russiske Olga Belkina.

Likevel var det et lite stykke opp til vinneren, bulgarske Ivet Lalova, som med 11,06 var i en aldri så liten særklasse. Vinnertida var for øvrig ti hundredeler bedre enn Okparaebos norske rekord, satt i Florø i begynnelsen av juni.

- Henne (Lalova) eller noen av de andre konkurrentene har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Jeg er bare opptatt av meg selv og det jeg presterer. Jeg bryr meg rett og slett ikke om de andre, i alle fall ikke foreløpig, sier Okparaebo.

Akinyemi snublet Norges andre representant på 100 meter, Folake Akinyemi, fikk bare én gjennomkjøring i dette mesterskapet. Hun endte på sjetteplass i sitt forsøksheat med tida 11,62, noe som ikke holdt til avansement til semifinale.

- Dette gikk ikke som jeg hadde håpet, for jeg var uheldig og snublet i starten og tapte veldig mye på det. Dere kan godt si at EM var over nesten før det var begynt for mitt vedkommende, sier Akinyemi.

Semifinalene løpes like etter klokka 19 i kveld norsk tid.

- Jeg var oppe klokka seks i dag tidlig, så det første jeg skal gjøre nå er å få i meg litt mat og sove litt, sier Okparaebo om planene fram mot neste runde, som forhåpentligvis skal gi finaleplass.