Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM i friidrett:

Okparaebo ledet de første meterne. Så skrudde Dafne Schippers opp farta

Ble nummer sju med tida 11,37.

NUMMER SJU: Ezinne Okparaebo ble nest sist i dagens semifinale. Her fra forsøksheatet, mandag. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
NUMMER SJU: Ezinne Okparaebo ble nest sist i dagens semifinale. Her fra forsøksheatet, mandag. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Ezinne Okparaebo tok seg videre til kveldens semifinale på 100 meter etter å ha vunnet heatet sitt i går med tida 11,44.

Det startet bra for Okparaebo og det så ut som at den norske jenta lå først de ti-tjue første meterne. Dessverre maktet hun ikke å holde farta oppe.

Dafne Schippers vant heatet med tida 11,05, men det sviktet helt for Okparaebo som løp inn som nummer sju med tida 11,37.

- Jeg håpa selvfølgelig på bedre. Man vil jo til finalen, men det gikk bare ikke, sier Okparaebo til NRK etter semifinalen.

I det første semifinaleheatet vant Dina Asher-Smith med tida 10,93, med tyske Gina Lückenkemper på andreplass med tida 10,98 og ny U23-rekord.

Mujinga Kambundji fra Sveits vant heat nummer to med tida 11,14, mens franske Orlann Ombissa-Dzangue ble nummer to med 11,20.

Varslet tøff semi

Etter forsøksheatet på mandag uttalte hun at hun måtte senke skuldrene og nullstille seg foran dagens semifinale.

Den norske jenta satt med en god følelse etter mandagen, men var ikke helt overbevist over egen innsats, virket det som.

- Tida er helt ok. Men den spiller ingen rolle i det hele tatt. Det var motvind, det spiller inn hvem man løper mot. Jeg tror ikke jeg hadde den beste tiden i heatet der engang, det var veldig jevnt, sa Okparaebo til Dagbladet etter seieren.

Hun varslet en svært tøff semifinale i dag, det fikk hun rett i.

Quarcoo ute

Heller ikke Jonathan Quarcoo tok seg videre til finalen på 100 meter.

Jonathan Quarcoo måtte løpe raskere enn sin personlige rekord for å ta seg videre til finalen.

Quarcoo møtte flere gode utøvere i sin semifinale, og selv om det så jevnt ut den første delen av løpet, måtte Quarcoo se den ene etter den andre gå i mål før ham.

Nordmannen ble til slutt nummer sju, med tida 10,45.

- Det føltes bedre ut enn 10,45. Det er ikke bare, bare. Men dette var en fin og morsom opplevelse. Jeg føler jeg fortsatt er relativt ung og har noen år på meg forhåpentligvis. Dette gir motivasjon og mersmak, det får opp lysten til å satse mer og komme tilbake om noen år for å vise hvem som, ja, sier Quarcoo i pressesonen etter semifinalen.

I morgen er det klart for forsøk på favorittdistansen, 200 meter.

- Nå skal jeg bare hjem og slappe av og gjøre meg klar til den.