VISTE FORM: Ezinne Okparaebo stormet inn til ny mesterskapsrekord og 11,19 i semifinalen på 100-meteren i NM i Haugesund lørdag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VISTE FORM: Ezinne Okparaebo stormet inn til ny mesterskapsrekord og 11,19 i semifinalen på 100-meteren i NM i Haugesund lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Okparaebo med ny mesterskapsrekord - Ndure slet i for sterk vind

NM i Haugesund.

Ezinne Okparaebo stormet inn til ny mesterskapsrekord og 11,19 i semifinalen på 100-meteren i NM i Haugesund lørdag.

Medvinden var på +1,9 sekundmeter, akkurat godkjent, og med den tiden meldte BUL-sprinteren seg på i kampen om kongepokalen. Det ser ut til å bli en kamp mellom korthekkløperen Isabelle Pedersen, som vant gulet på 100 meter hekk med 12,88 fredag. Hun hadde også bra med medvind.

- Jeg fikk perfekte forhold i denne semifinalen og måtte bare gi på, men det var ikke noe perfekt løp, så jeg mener jeg har mer å gå på, sa Ezinne Okparaebo til NTB etter løpet. Hun nærmest sprudlet da hun passerte målstreken og kom inn i intervjusonen.

- Hva manglet?

- Jeg kan bli enda mer aggressiv i starten, og så kan jeg avslutte enda litt sterkere. Jeg må stå på helt til målstreken, forklarte hun.

Okparaebo la ikke skjul på at hun er i stigende formen, noe som ser veldig bra ut før VM i Beijing om vel tre uker.

- Denne semifinalen var gøy. Det skulle bare mange, for det er det beste jeg har løpt i NM noen gang, sa sprinteren som har ti strake NM-gull på 100-meteren bak seg.

At hun meldte seg på i kampen om kongepokalen hersker det ikke tvil om.

Semifinalen var ikke like oppløftende for Jaysuma Saidy Ndure. Han vant sitt heat, men med en motvind på +2,1 sekundmeter ble ikke tiden godkjent. En tjuvstart gjorde også at det ikke ble perfekte forhold for Ndure. Norges raskeste mann måtte slite tungt.

- Det var vel et greit løp, men heller ikke noe mer. Synd med tjuvstarten, for det gjorde at vi ble stående lenge i konkurransetøy i det kalde være ved start., sa Ndure til NTB.

Han var også klar på at det kom til å bli en tung finale i heftig motvind, for reglene sier at finaleløpet må gå på oppløpssiden. Da kan man ikke snu løpsretningen etter vinden.

- Hvordan føles kroppen?

- I denne semifinalen føltes kroppen grei, men den er likevel ikke som jeg gjerne skulle ha den og som den burde ha været, sa Ndure, som også la til at han trener minimalt. Det blir gjerne med en økt i uka på grunn av den dårlige helsetilstanden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram