Okparaebo og Kjerpeset fikk kongepokalene

Begge satte i tillegg mesterskapsrekord.

TOK KONGEPOKALENE: Ezinne Okparaebo og Øyvind Strømmen Kjerpeset fikk kongepokalen under NM i Tønsberg.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TOK KONGEPOKALENE: Ezinne Okparaebo og Øyvind Strømmen Kjerpeset fikk kongepokalen under NM i Tønsberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

— Dette har jeg ventet på lenge, så det var ekstra gøy, sa veteranen Ezinne Okparaebo etter å ha vunnet sin første kongepokal i friidrett søndag.

Hun fikk med seg ferskingen Øyvind Strømmen Kjerpeset opp på toppen av seierspallen for å motta den gjeve pokalen. Begge satte mesterskapsrekorder, og begge tildelingene var fortjente, selv om det var mer tvil og usikkerhet om hvem som skulle få den blant mennene enn blant kvinnene.

Okparaebo løp inn til 11,30 på 100-meteren lørdag, og da var det aldri tvil om at hun skulle få pokalen på kvinnesiden.

— Jeg har ventet lenge og hatt en sesong som ikke akkurat har gått som jeg håpet. Derfor er dette ekstra gledelig, sa Okparaebo til NTB. En tåskade har gjort at hele sesongen har vært trøblete for henne, men i NM i Tønsberg løsnet det litt.

Øyvind Strømmen Kjerpeset har satt to norske rekorder på langhekken (400 meter) i år. Han er kommet som en komet inn i toppen i norsk friidrett, og han smilte om kapp med sola da han fikk kongepokalen. En ny drøm ble virkelighet.

Håp — Jeg hadde et håp etter at jeg vant hekken lørdag, men jeg visste at jeg ville få hard konkurranse fra Andreas Thorkildsen, Eivind Henriksen i slegge og Erik Tysse, som virkelig gikk fort på 5000 meter. Men pokalen endte hos meg, og nå er jeg bare veldig, veldig glad, slo Kjerpeset fast overfor NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer