Okparaebo og Kjerpeset fikk kongepokalene

Begge satte i tillegg mesterskapsrekord.

TOK KONGEPOKALENE: Ezinne Okparaebo og Øyvind Strømmen Kjerpeset fikk kongepokalen under NM i Tønsberg.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TOK KONGEPOKALENE: Ezinne Okparaebo og Øyvind Strømmen Kjerpeset fikk kongepokalen under NM i Tønsberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

— Dette har jeg ventet på lenge, så det var ekstra gøy, sa veteranen Ezinne Okparaebo etter å ha vunnet sin første kongepokal i friidrett søndag.

Hun fikk med seg ferskingen Øyvind Strømmen Kjerpeset opp på toppen av seierspallen for å motta den gjeve pokalen. Begge satte mesterskapsrekorder, og begge tildelingene var fortjente, selv om det var mer tvil og usikkerhet om hvem som skulle få den blant mennene enn blant kvinnene.

Okparaebo løp inn til 11,30 på 100-meteren lørdag, og da var det aldri tvil om at hun skulle få pokalen på kvinnesiden.

— Jeg har ventet lenge og hatt en sesong som ikke akkurat har gått som jeg håpet. Derfor er dette ekstra gledelig, sa Okparaebo til NTB. En tåskade har gjort at hele sesongen har vært trøblete for henne, men i NM i Tønsberg løsnet det litt.

Øyvind Strømmen Kjerpeset har satt to norske rekorder på langhekken (400 meter) i år. Han er kommet som en komet inn i toppen i norsk friidrett, og han smilte om kapp med sola da han fikk kongepokalen. En ny drøm ble virkelighet.

Håp — Jeg hadde et håp etter at jeg vant hekken lørdag, men jeg visste at jeg ville få hard konkurranse fra Andreas Thorkildsen, Eivind Henriksen i slegge og Erik Tysse, som virkelig gikk fort på 5000 meter. Men pokalen endte hos meg, og nå er jeg bare veldig, veldig glad, slo Kjerpeset fast overfor NTB.

Han vant 400 meter hekk med 50,38 sekunder i et løp der han var helt suveren. Søndag avsluttet han NM-innsatsen sin med å vinne 200-meteren også.

— Jeg må innrømme at jeg var nervøs mens jeg ventet på hvem som skulle få kongepokalen, men jeg håper dette var fortjent, sa han. — Jeg har i alle fall gjort det beste jeg kan, og må innrømme at det er veldig inspirerende, for å vinne kongepokalen har på en måte vært litt uoppnåelig for meg, innrømmet han ved NM-avslutningen.

Forrige gang det var NM i Tønsberg, i 1993, var det et rekordskred under mesterskapet. Denne NM-helgen gikk uten at det ble satt en eneste norsk rekord, selv om forholdene og været viste seg fra sin aller beste side.

Slutt — Nå er det slutt for meg for i år, sa Ezinne Okparaebo på vei hjem etter en begivenhetsrik NM-helg. Hun var enig med Øyvind Strømmen Kjerpeset at å få kongepokalen er det største som hadde skjedd for henne denne sesongen.

— Dette er veldig inspirerende, og det betyr at jeg kommer til å satse mye på å løpe fort i NM neste år også. Da kommer jeg til å gjøre akkurat som på 100-meteren her, satse litt ekstra. Hun sa at hun tidligere ikke la så stor vekt på kongepokalen, men de siste årene har hun tenkt mer på den.

— Det er veldig motiverende og en fin start på oppkjøringen til neste sesong. Okparaebo sa også at hun var litt overrasket over at Kjerpeset skulle vinne pokalen sammen med henne, men hun understreket at Florø-gutten virkelig fortjente kongepokalen etter den framgangen han har hatt i år og etter flott innsats i NM.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer