Okparaebo og Ndure vant og tok viktige poeng mot Norges ambisjon om opprykk

Lag-EM i friidrett.

VANT: Ezinne Okparaebo vant på 100 meter under lag-EM i friidrett i Tallinn. Her fra Bislett Games.
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
VANT: Ezinne Okparaebo vant på 100 meter under lag-EM i friidrett i Tallinn. Her fra Bislett Games. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både Ezinne Okparaebo og Jaysuma Saidy Ndure seiret på 100 meter under lag-EM i friidrett 1. divisjon i Tallinn lørdag. Etter første dag er Norge på opprykksplass.

Begge stjernesprinterne sikret Norge 12 poeng. Det var viktig i kampen for å oppnå målsettingen om opprykk til Superligaen. Norge ligger på tredjeplass etter 1. dag med 153 poeng.

Det er åtte poeng opp til ledende Finland og 5,5 poeng til Hviterussland på 2.-plass. Bak Norge er det tett. Hellas er halvannet poeng bak. Romania (3,5 poeng bak) og Litauen (6 bak) henger også godt med. De tre beste rykker opp.

— Jeg er godt fornøyd med dagen og ikke minst den norske laginnsatsen. Vi har tatt flere poeng enn jeg regnet med. En god annen dag så bør vi klare målet. Jeg er optimist fordi vi er bedre på dag to, sier sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Okparaebo løp inn til vinnertiden 11,41. Ndure fikk pene 10,12, og det var sju hundredeler raskere enn tiden han fikk under Bislett Games.

Det var eneste norske seirer lørdag, men andre scoret også godt med poeng. Ingvill Måkestad Bovim sikret 2.-plass på 800 meter med tiden 2.02,57, rett bak egen årsbeste satt under Bislett Games 11. juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer