FORBEDRET EGEN REKORD: Ezinne Okparaebo forbedret den norske rekorden på 100 meter med tre hundredeler da hun løp inn til 11,26 og annenplass i Bislett Games.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
FORBEDRET EGEN REKORD: Ezinne Okparaebo forbedret den norske rekorden på 100 meter med tre hundredeler da hun løp inn til 11,26 og annenplass i Bislett Games. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Okparaebo satte ny norsk rekord

Løp 100 meter på Bislett på 11,26.

||| BISLETT (Dagbladet): Ezinne Okparaebo gjorde som i fjorårets Bislett Games: Satte ny norsk rekord på 100-meteren.

BUL-sprinteren løp distansen på 11,26, noe som er en forbedring av egen rekord med tre hundredeler. Tida holdt til en annenplass bak amerikanske Mikele Barber, som vant 100 meteren på 11,17 i 0,9 sekundmeter medvind.

- Det var et bra løp for meg. Jeg føler jeg lærer mer for hver gang jeg konkurrerer, og selv om jeg ikke er i toppform ennå, så kommer det, sier Okparaebo etter løpet.

- Var du ekstra nervøs for å løpe her på hjemmebane?

- Nei, det er egentlig bare motiverende. Det er kjempegøy å løpe her, og publikum gir meg ekstra energi, sier Okparaebo til Dagbladet.

Vil senke tida
Okparaebos tid var den tredje raskeste av en europeisk sprinter så langt denne sesongen, noe som lover veldig godt foran sommerens EM i Barcelona.

- Det er umulig å si hvor fort jeg må løpe for å ta medalje i EM, det eneste som er sikkert er at det blir tøft, sier Okparaebo.

- Jeg har ambisjoner om å løpe enda fortere i år, men jeg vet ikke selv hvor fort det kan gå, sier hun.

Okparaebo har ennå ikke bestemt seg for om hun skal løpe i Roma neste uke.

- Jeg er litt usikker på hvor mange løp det blir før EM. Vi har en tanke om å bestemme oss for sånt etter hvert løp. For meg er det mesterskap som teller, jeg tror ikke det blir så mange stevner før EM. Vi får se, sier Okparaebo.

Danset for rekord
Sprinteren har slitt med skader hun også denne våren, men i dag merket hun ingenting til problemene.

- Det føles bra. Jeg kjenner ingenting i beina, og da er det ekstra godt å sette rekord. Det er viktig for meg å føle utvikling for hvert løp, at tidene blir bedre. I dag var det også bra å ha Mikele Barber i heatet, da visste jeg at det ville bli en bra tid. Det er viktig å bli pusha hele veien, sier Okparaebo, som feiret med en liten dans etter løpet.

- Det kom helt spontant. Om det blir medalje i Barcelona, kanskje det blir breakdance, fleiper den norske jenta.

Den norske sprintjenta er ikke alene om å ha satt norsk rekord på Bislett så langt i kveld. Både Henrik Ingebrigtsen og Vladimir Vukicevic forbedret de norske juniorrekordene på henholdsvis 1500 meter og 110 meter hekk.

Ingebrigtsen sikret seg EM-plass med et løp på 3.40,14 minutter, mens lillebror Vukicevic perset med hele 0,35 sekunder da han ble klokket inn til 13,42 på korthekken.