Okparaebo sjanseløs mot verdenseliten i Zürich

- Må være realistisk og tålmodig.

SJANSELØS: Ezinne Okparaebo måtte nøye seg med en åttendeplass i det sterke 100 meter-feltet under Diamond League-stevnet i Zürich.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
SJANSELØS: Ezinne Okparaebo måtte nøye seg med en åttendeplass i det sterke 100 meter-feltet under Diamond League-stevnet i Zürich.Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

|||Ezinne Okparaebo ble som ventet noen nummer for liten da hun møtte verdens beste sprintere på 100 meter under Diamond League-stevnet i Zürich torsdag.

BUL-sprinteren endte nest sist i det meget sterke feltet.

Jamaicanske Veronica Campbell Brown kastet seg foran amerikanske Carmelita Jeter på målstreken og vant på 10.89. De to fikk samme tid, men verdensmesteren på distansen fra Osaka-VM i 2007 var hårfint foran jenta som vant VM-gullet i Berlin i fjor.

Tiden ble 11.45 for Okparaebo, som hadde den svakeste personlige rekorden av de ni som stilte på startstreken. Den norske jenta var forberedt på at hun bare kunne måle krefter med de andre europeerne i feltet, og hadde som mål å ikke ende sist. Det greide hun ettersom franske Myriam Soumare løp 11 hundredeler svakere.

- Man må være realistisk og tålmodig, sa 22-åringen til NRK etter løpet, og la til at hun fortsatt er ung og skal bruke tid på nærme seg verdenseliten på 100 meter.

(NTB)