Okparaebo til finale med tre hundredelers margin

- Dette ble litt for spennende.

NESTENULYKKE:  Ezinne Okparaebo er kjent for gode starter, men hadde nest svakeste reaksjonstid i sitt semifinalefelt.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NESTENULYKKE: Ezinne Okparaebo er kjent for gode starter, men hadde nest svakeste reaksjonstid i sitt semifinalefelt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Ezinne Okparaebo tok seg videre til EM-finalen på 100 meter med et nødskrik onsdag. Hun kom med på tid etter å ha blitt nummer fire i sitt heat.

— Dette ble litt for spennende selv for meg, sa Oslo-jenta etter å ha løpt inn til 11,39 i det første av de to semifinaleheatene. Ivet Lalova fra Bulgaria vant med 11,23.

Dermed måtte Okparaebo, som tok seg lett videre fra forsøket, vente på det andre heatet før hun kunne slippe jubelen løs og slå fast at finaleplassen var i boks.

I det andre heatet vant ukrainske Olesja Povh med 11,13 foran tyske Verena Sailer med 11,17. Det betyr at Okparaebo må heve seg betraktelig fra semifinalen til finalen, dersom hun skal være med i medaljekampen.

— Jeg bandt meg altfor mye, så det er helt klart at dette semifinaleløpet ikke er det beste jeg har gjort, forklarte hun overfor NTB etter det litt skuffende løpet.

Flaks
— Heldigvis holdt dette til finaleplass, men jeg må bare innrømme at det var litt flaks, sa sprinteren som gikk til topps på 100-meteren i Diamond League-stevnet på Bislett, men som ikke viste noe i nærheten av slike takter onsdag kveld.

Hun løp avslappet og rolig gjennom forsøksheatet og tok seg lett videre. Det så lenge veldig bra ut i semifinalen også, for starten var god, men på de siste meterne stoppet det litt opp for henne etter hvert som skuldrene ble høyere og høyere.

— Nå må jeg senke skuldrene og løpe mye mer avslappet i finalen. Da må jeg prøve å løpe slik jeg gjorde i det første løpet i dag (onsdag), sa hun.

Nullstille
— Nå er jeg i finalen, og det kommer til å bli et helt nytt og annet løp. Nå blir det å starte på null igjen på en måte, sa hun.

Ezinne Okparaebo ville ikke snakke om noen målsetting etter semifinalen, som var skuffende for hennes del.

— I finalen gjelder det bare å løpe så fort som mulig. Det nytter ikke å sette seg noe mål, men alt kan skje. Det viste jo denne semifinalen, sa hun.

— Hva er årsaken til at du løp med så høye skuldre i denne semifinalen?

— Det er ikke godt å si, men det er slikt som skjer en gang i blant. Jeg kan ikke løpe like perfekt hele tiden. Ingen gjør det, heller ikke Usain Bolt, sa Okparaebo.

Hun avslutter EM-innsatsen sin med 100-meterfinalen torsdag kveld, for 200-meteren kommer hun ikke til å løpe, selv om hun er påmeldt.

(NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 481443063


Varnish cache server