Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Okparaebo ute av VM

Tok femteplass i mellomheatet.

UTE:  Ezinne Okparaebo tok seg videre fra kvalifiseringen, men ble slått ut i mellomheatet på 100 meter i friidretts-VM. Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Dalder
UTE: Ezinne Okparaebo tok seg videre fra kvalifiseringen, men ble slått ut i mellomheatet på 100 meter i friidretts-VM. Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Dalder Vis mer

Ezinne Okparaebo endte på femteplass i sitt mellomheat på 100 meter i friidretts-VM søndag, og går ikke videre til semifinale. Hun ville mer enn beina maktet.

Det var bare de tre beste som automatisk tok seg til semifinale, i tillegg til dem med de fire beste tidene, men Okparaebos 11,44 holder ikke til avansement.

- Jeg var giret, men ville kanskje altfor mye i dette mellomheatet. Mot slutten bandt jeg meg nok litt for mye. Men dere skal huske på at jeg er en fersk løper på bare 21 år. Jeg er ikke i klasse med de beste i verden ennå, men håper at jeg også skal bli en løper som klarer 100 meter på under 11 sekunder en dag, sa Ezinne Okparaebo til NTB etter at VM-innsatsen hennes var over.

Den norske jenta, som gikk videre til mellomheatet med 11,35 fra kvalifiseringen tidligere søndag, klarte ikke helt å leve opp til forventningene. 

- Jeg var veldig giret før mellomheatet også, men skjønte det ville bli tøft da jeg så jeg skulle løpe mot Kerron Stewart og Chandra Sturrup. Begge har løpt under 11 sekunder, så det var klart at de ville gå videre, sa hun.

- Taktikken min var å prøve å henge meg på dem. Du kan godt si at jeg prøvde å bruke dem som harer, slik at de kunne dra meg fram til en så god tid som mulig, sa Okparaebo.

Det var Jamaicas Kerron Steward som vant Okparaebos heat med glimrende 10,92 sekunder. Chandra Sturrup på annenplass hadde 11,06. De to var i en klasse for deg i det første mellomheatet.

Prøvde

- Jeg gjorde et forsøk på å komme meg med til semifinalen, men nå må jeg bare innse at de andre var bedre. Jeg er likevel ikke skuffet når jeg står her, for jeg synes jeg har gjort jobben min, sa Ezinne.

Hun slet litt med beina i forkant av VM. Det problemet har hun hatt i store deler av sesongen, men hun har klart å holde skaden delvis i sjakk.

- Nå merket jeg ingenting til problemene i beina, så jeg skal i hvert fall ikke skylde på det for at jeg ikke gikk videre, sa hun.

- Det løpet jeg presterte her i mellomheatet viser at jeg er i form, og jeg vil si at det jeg løp på i innledningen, 11,35, er et av de beste løpene mine i år, sa Ezinne, som holder den norske rekorden med 11,29 sekunder.

Ezinnes tid var den 19. beste av dem som løp mellomheatet. hun måtte ha løpt på 11,40 for å ha gått til semifinale.

Usikker

Ezinne Okparaebo sa at hun er usikker på om hun kommer til å fortsette å konkurrere utover høsten eller om hun skal kutte ut nå.

- Jeg må ta en alvorlig prat med treneren min, Leif Olav Alnes. Sammen får vi finne ut hva som er best for meg. Dersom jeg ikke fortsetter, men roer det ned nå, så er årsaken at det er det beste med tanke på beina. Det nytter ikke å drive med sprint hvis ikke beina er 100 prosent bra, sa Okparaebo.

- Når jeg ser tilbake på sesongen kan jeg ikke annet enn å si meg veldig fornøyd. Jeg har satt norsk rekord, og jeg har vært jevnt over stabil på et mye høyere nivå enn i fjor.

Hun var den eneste norske sprinteren på kvinnesiden som deltok i Berlin-VM, og selv om hun ikke skal løpe 200 meter, kommer hun til å bli værende i den tyske hovedstaden til mesterskapet er over.

- Nå skal jeg kose meg og heie på de andre, sa hun før hun forlot Olympiastadion søndag kveld.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling