Oksana korker flaska og satser på nytt OL

Oksana Baiul var bare 15 år da hun vant kunstløpgullet på Lillehammer foran nesa på Nancy Carrigan og Tonya Harding. OL-gullet hennes sjarmerte en hel verden. To år etter var hun avskrevet som et alkovrak.

Nå prøver hun igjen, og satser på nytt OL gull i Salt Lake City i 2002. Historien om Oksana kunne blitt et vakkert eventyr. I USA kastet isshowene og rike investorer seg over sjarmøren fra Lillehammer. Hun ble dollarmillionær over natta.

Sjarmtrollet som ikke var redd for å vise tårer og følelser, sa ikke nei til berømmelse og cocktailpartyer. Hun stortrivdes i den nye verdenen.

- Det ble for mye for meg etter OL-suksessen. Jeg var kravstor, mest overfor meg selv. Jeg skulle rekke alt.

- Nå har jeg lært og vet at vi skal være lykkelige med det vi har, sa Oksana Baiul da hun sist helg sto fram med sine nye mål: å få tilbake amatørstatusen og gå for OL-gull i 2002.

- Jeg er bare 20 år og det er veldig viktig for meg nå å kunne konkurrere igjen, sier Oksana.

De siste fem åra har hun gjort seg vel så mye bemerket utenfor, som på, isen. Hun har et alkoholproblem som toppet seg i januar 1997.

Da krasjet hun sin 100000-dollar Mercedes natta etter å ha konsumert atskillige drinker på en bar i Hartford.

Den fysiske skaden var ikke stor. Men episoden som avslørte Oksanas alkoholproblem (etter amerikansk lov var hun ikke gammel nok til å drikke alkohol), gjorde at hun mistet Snøhvit-imagen sin.

Bestevennen, popsangeren Jodi Fisher, forteller:

- Oksana har ikke alltid valgt de beste løsningene i livet etter Lillehammer. Forskjellen er at de fleste tenåringene har foreldrene som hjelper dem tilbake på rett spor.

- Oksana har ikke det.

  • Oksana Baiul har nettopp gjenomført et flere måneder langt opphold på en avvenningsklinikk.
<B>FØR:</B> Bare 15 år gamle Oksana Baiul sjarmerte en hel verden med OL-gullet på Lillehammer.