Økt dopingfrykt i Tour de France

En ny type dopingtest øker frykten for at flere ryttere kan bli tatt for doping i Tour de France. Fjorårets ritt utviklet seg til en skandale på grunn av dopingen.

Den franske sportavisen l'Equipe melder i dag at det er funnet spor av kortikosteroider i urinen til en av rytterne som ble testet etter prologen. Stoffet er en av de viktigste bestanddelene i kortison, og utøvere i alle idretter er pålagt å rapportere bruken av dette stoffet dersom de ikke vil utsette seg for straffereaksjoner. Ifølge president Hein Verbruggen i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har den omtalte syklisten gjort akkurat det.

- Syklisten og laget hans har lagt fram en attest som viser at han har lov til å bruke stoffet av helsemessige årsaker. Det ble akseptert av dopingkommisjonen, sa Verbruggen.

Helt ny test

Før Tour de France startet ble alle rytterne advart mot den nye testen, som er utviklet av et fransk laboratorium nær Paris. For første gang er det mulig å oppdage kortikosteroider. Dette stoffet har nesten vært umulig å spore tidligere.

- Denne testmetoden er helt ny, og vi må bevise at den er fullgod før vi kan sette i verk tiltak mot ryttere som blir avslørt, sier legen som er sjef for laboratoriet til den franske sportsavisen.

Lance Armstrong, amerikaneren som vant prologen og som var en av de fire som ble testet, sier til l'Equipe at han ikke er altfor bekymret over å høre at det ble funnet spor av kortikosteroider i en av prøvene som ble avgitt.

NTB