Doping og høydehus

Økt mistanke mot Norge

Utlandet tviler allerede på toppidretten vår. Nå kommer dopingjegere over hele verden til å skjerpe kontrollen med norske stjerner.

MER TVIL RUNDT NORGE: Norsk toppidrett har vært mistenkt av mange utlendinger siden vi ble beste nasjon i vinter-OL 2018. Om våre stjerner velger å bruke manipulert oksygenteknologi, vil det automatisk øke kontrollene og spre mer usikkerhet om Norge. FOTO: Lise Åserud / NTB
MER TVIL RUNDT NORGE: Norsk toppidrett har vært mistenkt av mange utlendinger siden vi ble beste nasjon i vinter-OL 2018. Om våre stjerner velger å bruke manipulert oksygenteknologi, vil det automatisk øke kontrollene og spre mer usikkerhet om Norge. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN store norske framgangen i toppidrett er under mistanke verden over:

- Doktor, er alle norske dopet, lød spørsmålet i helsespalten i en østerriksk avis etter at Norge ble beste nasjon i sist vinter-OL, og NRK sendte ut en totalt villedende nyhet om årsaken til at vi vant alle disse medaljene.

- Hvor sunne er egentlig gullene deres, spurte den tyske storavisa Bild, etter at denne falske nyheten om norsk medisinering ble referert og kommentert i de viktigste internasjonale mediene.

På samme vis er det hver eneste vår et fast russisk oppgjør med norsk langrenn fordi vi går fortere enn dem i sporet. Og det lønner seg for russerne å forvirre om årsaken til det.

All denne mistanken, er en av grunnene til at norsk langrenn ba om å få slippe å bruke manipulert oksygenteknologi. Dette miljøet vet hva mistanke er. Langrennslederne mente at Norge var tjent med å beholde et forbud, men tapte både i eget Skiforbund og på Idrettstinget.

Nå har vi bestemt oss for å gjøre det «alle andre» gjør for å vinne medaljer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer