Økt sikkerhet i Sverige før EM-playoff

Sverige - Danmark på Friends Arena.

KLAR TIL KAMP: Sveriges Fotballforbund skjerper sikkerheten i forbindelse med omspillskampen mellom Sverige og Danmark i EM-kvalifiseringen lørdag. Her er svenskenes 
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: Anders Wiklund / TT /
KLAR TIL KAMP: Sveriges Fotballforbund skjerper sikkerheten i forbindelse med omspillskampen mellom Sverige og Danmark i EM-kvalifiseringen lørdag. Her er svenskenes Zlatan Ibrahimovic. Foto: Anders Wiklund / TT /Vis mer

Sveriges Fotballforbund skjerper sikkerheten i forbindelse med omspillskampen mellom Sverige og Danmark i EM-kvalifiseringen lørdag.

Under fredagens samordnede terrorangrep i Paris gikk det av tre eksplosjoner i nærheten av fotballstadionet Stade de France. Der spilte Frankrike og Tyskland landskamp.

Sveriges Fotballforbund sier at tilskuerne skal føle seg trygge på lørdagens kamp.

- Vi har vanligvis høy sikkerhet rundt våre arrangement, men nå øker vi den likevel litt. Vi øker antallet visiteringer og gjør ekstra kontroller i området. Dette gjør vi for at våre besøkende skal føle seg trygge når de kommer hit, sier forbundets sikkerhetsansvarlige Anders Sigurdsson til SVT.

Danmark stoler på at sikkerheten er ivaretatt i forbindelse med kampen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

- Jeg har full tiltro til at svenske og danske sikkerhetsmyndigheter har full kontroll over situasjonen og sikrer de beste forhold for både laget og våre mange fans før, under etter kampen i kveld og tirsdag i København, sier direktør Claus Bretton-Meyer i Danmarks Fotballforbund.

Norge spiller andre og avgjørende kamp i treeromspillet om EM-plass i Budapest søndag kveld.

- Når det gjelder vår kamp i morgen, har vi full tillit til at sikkerheten blir ivaretatt på en god måte av det ungarske fotballforbundet, sier presseansvarlig for det norske landslaget, Svein Graff, til NTB.

(NTB)