Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Økt spenning i eliteserien etter Stavanger-seier

Slo Vålerenga 4-3 i en fartsfylt toppkamp.

GA NY SPENNING: Juha-Pekka Loikas jubler sammen med Kurt Davis (t.v.) etter å ha scoret Oilers tredje mål. Stavanger vant toppkampen mot Vålerenga.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GA NY SPENNING: Juha-Pekka Loikas jubler sammen med Kurt Davis (t.v.) etter å ha scoret Oilers tredje mål. Stavanger vant toppkampen mot Vålerenga. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Det ble økt spenning i eliteserien ishockey da Stavanger slo Vålerenga 4-3 i en fartsfylt bortekamp lørdag kveld.

Vålerenga topper fortsatt tabellen, men er nå kun to poeng foran Stavanger, som har én kamp mer spilt enn serielederen.

Juha-Pekka Loikas ble matchvinner da han satte inn det avgjørende målet etter 6.26 minutter av siste periode.

- Det er veldig gøy og ikke minst viktig at vi fikk krympet forspranget. Det var spillet i overtall og undertall som gjorde at vi vant i dag, sa Stavanger-trener Petter Thoresen til TV 2.

- Fortjent Etter en målløs første periode fikk Stavanger overtaket i annen. Riktig nok ga Jonas Knutsen VIF ledelsen, men deretter scoret gjestene tre ganger på åtte minutter.

Jonte Bergs scoring på tampen av midtperioden gjorde likevel at Vålerengas seiershåp levde. I tillegg gjorde Sondre Olden 3-3 etter kun sekunder av sluttperioden, men Stavanger ville mest i toppkampen.

- Jeg synes Stavanger vant fortjent. Vi gjorde en god førsteperiode og en dårlig annen. Litt tur at vi fikk en scoring på tampen av andre så vi var litt mer i kampen, men vi klarte ikke å utnytte det, sa VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen.

Storseirer Tabelltreer Lillehammer kjørte over Tønsberg på borteis og vant 7-2 lørdag. Der ledet gjestene hele veien. Robin Bergman scoret to ganger for LIK.

Lekestue ble det også for Sparta Sarpsborg hjemme mot Stjernen. Fire mål i første periode la grunnlaget for en knusende 6-1-seier.

Rosenborg slo Storhamar 5-4 i en spennende kamp i Trondheim, mens det målfattige oppgjøret mellom Lørenskog og Frisk Asker endte 2-1 til hjemmelaget.

(NTB)