SENKET NEWCASTLE: Newcastles Loic Remy (t.h) har sendt vertene opp i 2-0 like før slutt mot Chelsea. En viktig seier for hjemmelaget, som har slitt tungt i sesongåpningen. Foto: Nigel Roddis / Reuters / NTB Scanpix
SENKET NEWCASTLE: Newcastles Loic Remy (t.h) har sendt vertene opp i 2-0 like før slutt mot Chelsea. En viktig seier for hjemmelaget, som har slitt tungt i sesongåpningen. Foto: Nigel Roddis / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Oktober-festivalen tok brått slutt for Chelsea

Tapte på første forsøk i november.

(Newcastle - Chelsea 2-0). Chelsea kunne inntatt tabelltoppen i minimum noen timer med tre poeng i Newcastle, men Jose Mourinhos benyttet på ingen måte den muligheten.

Etter en fantastisk oktober for de blå - hvor de vant hver gang de tok på seg drakta - så ble november innledet med et sjeldent tap.

Riktignok så det lyst ut innledningsvis for gjestene i går. London-laget hadde det meste av banespillet i første omgang, men spilte seg likevel til få gode sjanser.

Flotte scoringer Og er ikke fotballen slik, da, at dersom man ikke får som man fortjener, så griper motstanderen sjansen når den byr seg.

68 minutter ut i oppgjøret stupte Yoan Gouffran vertene i ledelsen på en dødball fra Yohan Cabaye. Franskmannen var på rett plass på baksiden av Chelsea-forsvaret og stupte ballen ned i bakken og i mål.

Utagbart for Chelsea-keeper Petr Cech.

Like i forkant av Newcastle-scoringen byttet Chelsea-manager Jose Mourinho ut Fernando Torres til fordel for Samuel Eto'o. Portugiseren var på ingen måte ute etter bare etter ett poeng i nordøst.

Men det var Newcastle og manager Alan Pardew som skulle få smile i dag.

Fransk lykke Vertene red av det gjestene kom med i jakten på en utligning, og det var Newcastle som så friskest ut de siste ti minuttene også.

Og ett minutt før ordinær tid doblet de ledelsen. Innbytterne Vernon Anita og Gabriel Obertan kombinerte flott ute på kanten, før Vernon assisterte Loic Remys harde avslutning med venstrebeinet. Ballen føk i den ene stolpen og i mål, og Newcastles franske bataljon hadde sørget for hjemmejubel i nordøst.

For Chelsea-manager Jose Mourinho ble det en trist aften. Men hadde han en mistanke om at det ikke ville bli så lett i dag?

Før kampen var portugiseren opptatt av at Chelsea bare var en utfordrer til ligagullet i år, og at det ikke var sikkert at november ville bli like lykkelig fopr dem som oktober ble.

Det siste traff han iallfall spot on med.

DEPPER: Chelsea's John Terry tørker svetten etter tapet mot Newcastle. Foto: NTB Scanpix
DEPPER: Chelsea's John Terry tørker svetten etter tapet mot Newcastle. Foto: NTB Scanpix Vis mer