-  OL 2010 altfor tidlig for jentene

FIS-presidenten vil ha jentehopp i OL i 2010. Torbjørn Yggeseth mener det er altfor tidlig. Dermed er han igjen på kollisjonskurs med Anette Sagen.

I fjor raste debatten mellom hoppdronningen og daværende hoppkomitéformann Torbjørn Yggeseth i mediene. Yggeseth nektet jentene å slippe til i skiflyging. I går gikk FIS-president Gian Franco Kasper ut og sa at han ønsker jentehopp på OL-programmet i 2010. Det får Torbjørn Yggeseth til å reagere. Han mener Sagen og co ikke har noe å gjøre i OL som skihoppere.

-  Det er altfor tidlig å slippe jentene til i et OL i 2010, sier Yggeseth til Dagbladet.

Anette Sagen fnyser av Yggeseths holdninger.

-  Han vet ikke noe om hva som skjer om fem år, sier Sagen.

-  For få damer

Torbjørn Yggeseth skjønner ikke hvordan presidenten i FIS tør å servere OL-forhåpninger til Sagen og co. Han ber Kasper sjekke ut status på kvinnehopp først.

-  Ser man på antall kvinnelige deltakere i den kontinentale cupen akkurat nå er det for få deltakere til at det skal kunne bli en olympiadegren. Det har kanskje bare kommet 20 nye hoppere siden i fjor. Det har gått for tregt når bare 50 stykker stiller til start, begrunner han.

Men det er fortsatt fem år igjen til 2010?

 OPPGITT: Hoppdronningen Anette Sagen bare ler av Torbjørn Yggeseths nye negative utspill om kvinnelige hoppere. Foto: Torbjørn Grønning
OPPGITT: Hoppdronningen Anette Sagen bare ler av Torbjørn Yggeseths nye negative utspill om kvinnelige hoppere. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

-  Det er likevel altfor tidlig. Jeg tror jentene ikke vil være klare for å delta i et OL før i 2014. Først da kan kvinnehopp forsvares som en OL-gren, sier han.

Stopper jentene

Anette Sagen ler av begrunnelsen.

-  Det er tydelig at han har påtatt seg en offisiell spåmanntittel. Ikke noe overrasker meg med den mannen, sier Sagen.

Og Yggeseth holder fortsatt fast på at Sagen og co. ikke må slippes ned unnarennet i skiflyging. Slik han jobbet hardt for i fjor.

-  De må ikke få hoppe med døden i hendene ned den bakken, sier han.

Og begrunner videre:

-  Skiflyging prøvde vi å selge som en ekstrem idrett for gutter. Det er en ekstremsport. Kvinner i skiflyging er foreløpig ikke et salgstema for oss. Vi ønsker å beholde det imaget vi allerede har. Bare med de beste guttene, sier Yggeseth.

Men tror du ikke imaget blir mye bedre med jenter?

-  Nei, overhodet ikke, svarer han.

Lei av Yggeseth

Anette Sagen er lei av at Yggeseth baker inn negative tanker rundt kvinnehopp.

-  Du verden for en negativ tankegang. Er han fortsatt ikke ferdig med den debatten? spør Sagen.

Yggeseth ser bare én løsning for at styret i FIS skal gi grønt signal for skiflyging for damer.

-  Det må være 300 jenter som hopper på ski for at de skal gå inn for å tillate jenter i skiflyging. Det samme må skje i OL for at det skal bli en olympiadegren, sier Yggeseth.

KRITISK: OL i 2010 er for tidlig, mener Torbjørn Yggeseth.