Tour de Ski 2018

OL-alarm: Formsvikt og krise for norske håp

Norge skulle vinne på bredden. Det ser ikke akkurat slik ut.

VM-HELTENE SLITER: Både Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug og Finn Hågen Krogh sliter med å finne formen bare et snaut år etter at de opplevde sine største øyeblikk som langrennsløpere med VM-gullet i stafett i Lahti. Det åpner for et avgjørende NM om snaue to uker FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
VM-HELTENE SLITER: Både Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug og Finn Hågen Krogh sliter med å finne formen bare et snaut år etter at de opplevde sine største øyeblikk som langrennsløpere med VM-gullet i stafett i Lahti. Det åpner for et avgjørende NM om snaue to uker FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØR distanserennene startet med andreetappe i Tour de Ski snakket landslagstrener Tor Arne Hetland om det antallet norske løpere han regnet med skulle kjempe helt i toppen. Det var mange. Minst fem blant de ti, femten beste i herreklassen.

Bare to dager og to renn seinere er virkeligheten blitt en helt annen. Det ellers så mektige norske herrelandslaget er i sammendraget skrumpet inn til Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Hollund.

Borte er Finn Hågen Krogh, Emil Iversen, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug og Sjur Røthe. De er alle i utgangspunktet realistiske medaljehåp på ulike distanser i OL i februar, og krisa har kommet i konkurranser som normalt sett skulle ha passet dem helt greit.

Det utløser OL-alarmen i norsk herrelangrenn.

AKKURAT den alarmen er kanskje ikke av sportens mest dramatiske med tanke på at laget har både Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger på vent hjemme. Sammen har de to vunnet det som har vært av distanserenn før Tour de Ski.

Plusser du på Martin Johnsrud Sundby som med litt treige ski gikk et nytt bra løp i dag, samt stødige Hans Christer Hollund; så har Norge et OL-lag mer enn sterkt nok helt fra første distanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer