Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-arrangøren skjelver

NAGANO (NTB-AFP): Sikkerhet er som alltid et sentralt tema før olympiske leker. Arrangørene i Nagano føler seg sikker på at de skal klare å beskytte keiser Akihito, utøverne og alle andre mot terrorister og andre menneskeskapte farer. Likevel er mange urolige. Årsaken er frykten for jordskjelv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jordskjelv står øverst på lista vår over kriseplaner. Vi må være i stand til å evakuere alle anlegg så raskt og sikkert som mulig, sier Asata Hara som er sikkerhetssjef for lekene.

For tre år siden omkom 6300 mennesker i et jordskjelv i kystbyen Kobe. Stillehavskysten sør for Nagano har i årevis forberedt seg på et nytt storskjelv lik det som i 1923 tok 140 000 menneskeliv.

Terrorfare

Frykten for terrorister opptar også mye av Haras tid. Dommedagssekten Den høyeste sannhet sto i 1995 bak et gassangrep mot t-banen i Tokyo som kostet 12 mennesker livet og gjorde 6000 syke.

Sekten har tidligere markert seg med terrorhandlinger i Nagano-distriktet, men Hara tror ikke at den vil slå til igjen under OL. - Sektens ledere sitter alle i fengsel, sier han.

- Vi har ikke fått noen terrortrussel rettet mot Nagano-lekene, men vi tar ingen sjanser og er forberedt på alt, legger han til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!