OL betyr alt for Lasse Kjus

HAKUBA (Dagbladet): I går ble Lasse Kjus historisk. To OL-medaljer i løpet av en formiddag er enestående kost. Og fredagens dobbel gjør Kjus-framtida mye lysere. - Nå kan jeg kjøre resten av rennene med stor selvtillit, sier Lasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For å ta den ubarmhjertig kravstore varianten først: Lasse Kjus kunne åpnet alpin-OL med to gull. Et tidligere startnummer i spesial-utforen ville gitt ham like gode kjøreforhold som vinneren Jean-Luc Cretier.

Og hadde ikke været tvunget alpinistene til å stable to utforrenn oppå hverandre, kunne en uthvilt Kjus hentet inn forspranget til kombinasjonsvinner Mario Reiter.

Men det snakket ikke Lasse særlig mye om etter maraton-fredagen i bakken.

Han var først og fremst lykkelig over å ha plukket hjem to sølvmedaljer i løpet av tre timer.

- Det er viktig å få en god start i ethvert mesterskap. Nå kan jeg kjøre resten av rennene med stor selvtillit. Det betyr rett og slett at jeg kan bruke mindre energi på å bygge meg opp før hvert renn, sier Lasse.

- Jeg har bevisst ikke satset livet i verdenscupen i år, rett og slett fordi jeg ikke har vært så godt forberedt til denne sesongen. For meg har det vært viktig å satse alt på OL. Derfor var det en voldsom lettelse å få den første medaljen, innrømmer han.

For Lasse påført seg selv et prestasjonspress etter en før-olympisk vinter under Kjus-pari. Det samme har de som betaler brorparten av lønna hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer