Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL betyr alt for Lasse Kjus

HAKUBA (Dagbladet): I går ble Lasse Kjus historisk. To OL-medaljer i løpet av en formiddag er enestående kost. Og fredagens dobbel gjør Kjus-framtida mye lysere. - Nå kan jeg kjøre resten av rennene med stor selvtillit, sier Lasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å ta den ubarmhjertig kravstore varianten først: Lasse Kjus kunne åpnet alpin-OL med to gull. Et tidligere startnummer i spesial-utforen ville gitt ham like gode kjøreforhold som vinneren Jean-Luc Cretier.

Og hadde ikke været tvunget alpinistene til å stable to utforrenn oppå hverandre, kunne en uthvilt Kjus hentet inn forspranget til kombinasjonsvinner Mario Reiter.

Men det snakket ikke Lasse særlig mye om etter maraton-fredagen i bakken.

Han var først og fremst lykkelig over å ha plukket hjem to sølvmedaljer i løpet av tre timer.

- Det er viktig å få en god start i ethvert mesterskap. Nå kan jeg kjøre resten av rennene med stor selvtillit. Det betyr rett og slett at jeg kan bruke mindre energi på å bygge meg opp før hvert renn, sier Lasse.

- Jeg har bevisst ikke satset livet i verdenscupen i år, rett og slett fordi jeg ikke har vært så godt forberedt til denne sesongen. For meg har det vært viktig å satse alt på OL. Derfor var det en voldsom lettelse å få den første medaljen, innrømmer han.

For Lasse påført seg selv et prestasjonspress etter en før-olympisk vinter under Kjus-pari. Det samme har de som betaler brorparten av lønna hans.

- Jobben min er å skaffe gode resultater, og den jobben har jeg ikke gjort godt nok hittil i sesongen, sier Lasse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!