OL-bobkjører pågrepet for vold

Løslatt - kjører i dag.

|||
Den amerikanske bobkjøreren Bill Schuffenhauer er pågrepet mistenkt for vold og trusler mot kjæresten.

Det bekreftet USAs OL-komité (USOC) torsdag.

- Vi forstår at Bill Schuffenhauer, som er medlem av boblaget vårt, i går kveld ble pågrepet og senere løslatt av politiet i Whistler. Vi venter på ytterligere detaljer, sa USOC-talsmann Patrick Sandusky.

Politiet opplyste at en mann ble pågrepet for vold mot samboeren. Mannen ble avhørt og løslatt mot kausjon. Påtalemyndigheten har anbefalt at han tiltales for vold og trusler, og han skal møte i retten 21. april.

Politiet skal ha blitt tilkalt av sikkerhetstjenesten i utøverlandsbyen.


OL-sølv

Schuffenhauer er i mannskapet til Mike Kohn i firerbob og skal etter planen i aksjon fredag og lørdag. Schuffenhauer har OL-sølv fra 2002.

Darren Steel, leder i USAs bob- og skeletonforbund, sier at forbundet støtter Schuffenhauer.

- Han ble innbrakt. Han svarte på spørsmål i to til tre timer og ble satt fri. Situasjonen oppsto før midnatt, og Bill fokuserer nå på konkurransen, sier han.


- Forbløffende historie- Vi har alle stor beundring for Billy. Han har en ganske forbløffende historie, hva han ofret for å komme hit. Han er den første til å stille opp for veldedige formål, sa han.

(NTB-AFP).


 KLARE LIKEVEL:  Den amerikanske bobkjøreren Bill Schuffenhauer kjører OL-konkurranse ferdag og lørdag på tross av at han ble innbrakt i Whistler for vold mot kjæresten. Her etter trening tidligere i uka.FOTO: AP/SCANPIX.
KLARE LIKEVEL: Den amerikanske bobkjøreren Bill Schuffenhauer kjører OL-konkurranse ferdag og lørdag på tross av at han ble innbrakt i Whistler for vold mot kjæresten. Her etter trening tidligere i uka.FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer