OL-bomben som ikke detonerte

Skytteren Odd Arne Brekne fikk ikke oppleve det samme som fekteren Bartosz Piasecki.

UTSLÅTT: Odd Arne Brekne kom ikke til finalen etter å ha misset med de to siste skuddene. Foto: Erik Johansen/NTB scanpix
UTSLÅTT: Odd Arne Brekne kom ikke til finalen etter å ha misset med de to siste skuddene. Foto: Erik Johansen/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

LONDON (Dagbladet): Blir Odd Arne Norges neste OL-bombe, spurte Dagbladet i går.

Nå har vi svaret. Til tross for at skytterkollega og konkurrent Vebjørn Berg utropte ham til en like stor gullfavoritt som håndballjentene, kom ikke Odd Arne Brekne til finale i 60 skudd liggende rifleskyting i London i dag.

Dermed klarte han ikke å overraske på samme måte som fekteren Bartosz Piaceski, som sensasjonelt sikret Norge sølv i kårdefekting.

Det så lenge lyst ut, men da Brekne avsluttet niere på de to siste skuddene, falt han fra tredjeplass til 13.-plass. Brekne oppnådde 594 av maksimalt 600 poeng.

- Det var veldig gøy å være med på. En bra opplevelse og ei teknisk bra gjennomføring, sier en fattet Brekne til Dagbladet.

Aggressiv Mens slutten opplevdes særdeles dramatisk fra tilskuerplass, var hovedpersonen mest opptatt av å treffe blinken.

- Jeg visste jo ikke hvordan jeg lå an, så jeg hadde ikke noe forhold til det der og da, poengterer han.

De to bommene som kom, forklarer han slik:

- Den nest siste glapp akkurat på utsida — 9,9 — og den siste, der holdt jeg litt lite på vinden, det blåste litt mer enn jeg hadde forventet. Jeg ville være aggressiv og prøve å sette den på, men det ble ikke nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer