Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-bomben som ikke detonerte

Skytteren Odd Arne Brekne fikk ikke oppleve det samme som fekteren Bartosz Piasecki.

UTSLÅTT: Odd Arne Brekne kom ikke til finalen etter å ha misset med de to siste skuddene. Foto: Erik Johansen/NTB scanpix
UTSLÅTT: Odd Arne Brekne kom ikke til finalen etter å ha misset med de to siste skuddene. Foto: Erik Johansen/NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Blir Odd Arne Norges neste OL-bombe, spurte Dagbladet i går.

Nå har vi svaret. Til tross for at skytterkollega og konkurrent Vebjørn Berg utropte ham til en like stor gullfavoritt som håndballjentene, kom ikke Odd Arne Brekne til finale i 60 skudd liggende rifleskyting i London i dag.

Dermed klarte han ikke å overraske på samme måte som fekteren Bartosz Piaceski, som sensasjonelt sikret Norge sølv i kårdefekting.

Det så lenge lyst ut, men da Brekne avsluttet niere på de to siste skuddene, falt han fra tredjeplass til 13.-plass. Brekne oppnådde 594 av maksimalt 600 poeng.

- Det var veldig gøy å være med på. En bra opplevelse og ei teknisk bra gjennomføring, sier en fattet Brekne til Dagbladet.

Aggressiv Mens slutten opplevdes særdeles dramatisk fra tilskuerplass, var hovedpersonen mest opptatt av å treffe blinken.

- Jeg visste jo ikke hvordan jeg lå an, så jeg hadde ikke noe forhold til det der og da, poengterer han.

De to bommene som kom, forklarer han slik:

- Den nest siste glapp akkurat på utsida — 9,9 — og den siste, der holdt jeg litt lite på vinden, det blåste litt mer enn jeg hadde forventet. Jeg ville være aggressiv og prøve å sette den på, men det ble ikke nok.

- En del av gamet Odd Arne Brekne er fornøyd med gjennomføringa av de 60 skuddene, men legger ikke skjul på at det var bittert å ikke komme til finale.

- Det er klart, men det er en del av gamet, det også, konstaterer han nøkternt.

- Fikk du vist ditt beste i OL?

- Gjennomføringa var opp i mot optimal, men poengsummen er ikke av det høyeste.

- Faktisk gøy Nervene tok aldri overhånd, men også Brekne merket at stundens øyeblikk skapte en spesiell situasjon.

- Du kjenner litt trøkk og spenningsnivået er litt nøyere enn normalt. Men det er jo faktisk gøy, gliser han.
Det betyr at han også kan bli å se i Rio om fire år, men London-lekene er over.

Nå venter landsskytterstevnet.

Ole Magnus Bakken, som var i finalen på 10 meter luftrifle tidligere i OL, endte for øvrig på 26.-plass i sin siste OL-konkurranse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media