Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-boss blir VM-sjef

John Aalberg (49) legger i disse dager siste hånd på OL-arenaene i Canada. Deretter står Oslo for tur.

BLIR VM-SJEF: John Aalberg har en framtredende lederstilling i organiasjonskomiteen i OL i Vancouver. Nå er han hyret inn som sportssjef for ski-VM i Oslo i 2011.Foto: Tormod Brenna/Dagbladet
BLIR VM-SJEF: John Aalberg har en framtredende lederstilling i organiasjonskomiteen i OL i Vancouver. Nå er han hyret inn som sportssjef for ski-VM i Oslo i 2011.Foto: Tormod Brenna/Dagbladet Vis mer

||| (Dagbladet.no): Aalberg, som er født og oppvokst i Stjørdal, har som sportsdirektør og arenaleder hovedansvaret for de nordiske (langrenn, hopp, skiskyting) arenaene under vinterens Vancouver-OL.

Etter at ilden er slukket og utøverne har forlatt Whistler i slutten av februar, kommer Aalberg til Oslo for å ta fatt som sportssjef for ski-VM i 2011.

- John har enormt mye arrangementskompetanse å tilføre oss. Han går inn i rollen som sportssjef, en rolle som er svært viktig for oss. Vi har fokus på utøverne og tilrettelegger for optimale sportslige forhold. Jeg er stolt over å ha fått med John på VM-laget vårt, sier VM-sjef Åsne Havnelid.

Aalberg har tidligere hatt stort sportslig ansvar under de olympiske lekene både i Salt Lake i 2002 og i Torino i 2006. Også i Sapporo-VM i 2007 var han med og trakk i de arrangementstekniske trådene. Sotsji har allerede hyret ham inn som konsulent for OL i 2014.

Men først skal altså mannen som nyter en enorm respekt innen sitt fagfelt sørge for å lose VM-arrangementet i Oslo om drøye to år vel i havn.

- Det er morsomt for meg som utvandret nordmann å få være med på et ski-VM i Norge. Jeg liker utfordringer, sier Aalberg, som har tatt amerikansk statsborgerskap og deltok på USAs langrennslag i OL på Lillehammer.

Espen Bjervig, som i dag er sportssjef for VM, slutter i disse dager etter å ha fått «et tilbud han ikke kunne avslå» fra sin tidligere arbeidsgiver.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media